Home » Zweden » Currently Reading:

Isaberg, golf in Zweden is al verder dan bij ons

oktober 1, 2012 Zweden No Comments

Wat wij in Nederland vanaf 2013 gaan ervaren, is in Zweden al lang ingeburgerd. Geen specifieke heren- of damestees, maar je kunt zelf kiezen vanaf welke afslagplaats je je ronde speelt. Aangegeven door zwarte bordjes als teemarker, met daarop de totaalafstanden van de lussen die je speelt.

Geen heren/damestees, maar gewoon 4 afslagplaatsen.

Wij speelden de Östra (oost) course van Isaberg Golfclub, welke is verdeeld in 49, 53, 58 en 62 (-honderd meter). Afhankelijk van je handicap wordt er een advies gegeven en direct op je scorekaart uitgedraaid, compleet met de verdeling van de handicapslagen. Om slow play te voorkomen, is er een aparte tabel waarin de tijdstippen zijn opgenomen, als richtlijn voor de speelsnelheid. We hebben getracht te onderzoeken wie de leverancier van dit systeem is, maar het schijnt alleen in Zweden actief te zijn. Een aanrader voor alle golfbanen om hiermee te werken.

Meer over de baan, een prachtige baan….natuurlijk, zou je bijna zeggen. 36 holes, verdeeld over een Oost een West course. Slingerend tussen de bossen, deels heuvelachtig, deels langs het meer. De holes zijn zeker niet makkelijk, de baan is soms smal, maar de birdieguide brengt uitkomst op sommige blinde holes.

Als je de kans krijgt, speel dan alle 36 holes. De faciliteiten zijn optimaal, zeker ook om de kids mee te nemen. De driving range is ruim, er zijn twee putting greens, en zelfs een aantal oefenholes. Maar in stilte op eigen houtje alleen genieten is natuurlijk ook aan te raden.

Ook hier valt weer op dat golf in Zweden toch al wat verder is dan bij ons. Minder spastisch (excusez le mot), zou je bijna zeggen. Honden mee de baan op, fiets- en wandelpaden door de baan heen, en iedereen weet zich te gedragen zonder dat er hoeft te worden opgetreden. De Zweed ziet golf echt als sport, ontwikkelt zich daardoor ook verder als golfer. Iedereen die je ziet spelen heeft een behoorlijke techniek, het is druk op de driving range en in de shop, en de pro staat les te geven. En dat wil golfend Nederland ook gezien de initiatieven als Stappenplan en Golfpaspoort.

Van de vele golfbanen in Zuid Zweden, is Isaberg in de provincie Smaland een aanrader. Met vakantieparken in de buurt past deze bestemming ook prima in een gezinsvakantie.

 

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Dominicaanse Republiek

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl