Home » -travel »Afrika »Mauritius » Currently Reading:

Verassingsreisje naar Mauritius, pro op avontuur….

april 15, 2011 -travel, Afrika, Mauritius No Comments

“Join in and win a trip to Mauritius !”.

Dit was ongeveer de strekking van de e-mail die vele Hollandse professionals kregen over een internetklassement met als inzet een aantal tickets naar een nieuw golfresort in Mauritius.

Nu had ik natuurlijk, zoals waarschijnlijk anderen hebben gedaan, deze mail als spam kunnen beschouwen en ongeopend verwijderen. Ik ben zelf ook altijd erg voorzichtig met dit soort zaken maar heb me gek genoeg toch opgegeven voor dit klassement. Inderdaad gek genoeg, want voor een klassement heb je aansprekende scores nodig en die ontbreken al een jaar of 3…..

De mail allang weer vergeten en nooit meer wat gehoord tot een telefoontje van de organisator of ik een wildcard wilde accepteren in het eindtournooi op Mauritius. De hele reis werd compleet verzorgd. Verwonderd vroeg ik hem over hoe en wat. Er bleken gewoon geen Nederlanders te hebben gereageerd of voldoende scores te hebben ingevoerd zodat hij is gaan loten onder de opgegeven pro’s.

En jawel, daar kwam mijn naam naar boven. Hij had vanuit een nieuw resort de opdracht gekregen om 5 deelnemers uit de Benelux te selecteren, 5 uit Frankrijk, 20 Engelsen, 5 uit Scandinavië en 5 uit de alpenlanden, dus of ik maar mee wilde doen! Tja hoe vaak krijg je zoiets aangeboden? Even overleg met partner (die voor een aangepaste prijs ook mee mocht) en maar toegezegd.

Daarna bleef het een tijdje rustig. Tot het verzoek om de credit card gegevens ten behoeve van de zelf te betalen luchthavenbelasting. Toch wel even gezonde twijfel over zo’n verzoek. Feitelijk is er alleen een aardige Engelsman die je een reis aanbiedt die te mooi is om waar te zijn, en dan je credit card gegevens wil hebben! Na wat heen en weer gemail en namen van managers van het hotel en Air Mauritius gekregen te hebben, toch maar de gegevens verstrekt. De tickets zouden worden verstuurd….

De vertrekdatum  kwam dichterbij en een week voor tijd nog geen tickets. Voor de sceptici in onze omgeving was dat natuurlijk het overduidelijke bewijs dat we slachtoffer waren geworden van internetoplichters. Zelf begonnen we ook weer te twijfelen. Pas op de dag van vertrek lagen de tickets op het postkantoor klaar en in het vliegtuig vanuit Parijs kregen we pas het gevoel dat het allemaal dan toch ging gebeuren.

En bij aankomst op Mauritius waan je je in een oase van vriendelijkheid. De plaatselijke bevolking is zeer behulpzaam en er komt bijna een plaatsvervangende schaamte over je heen van decadentie. Tijdens de ontvangstcocktail in het schitterende Heritage hotel werd ons op het hart gedrukt vooral te genieten van alle faciliteiten en mogelijkheden van het hotel. Halverwege de week werden de pro’s verwacht om 2 rondes stablefordwedstrijd te spelen met als eerste prijs dezelfde reis voor 2 personen, nog een keer.

Over mijn resultaten gaan we het niet hebben….., maar Golf du Chateau die net een jaar open was, lag er bij alsof ie er al 20 jaar lag! Schitterend geïntegreerd in het landschap van bergen en suikerriet. En moeilijk als het waait! Een ontwerp van Peter Matkovitch en met recht een Championship Course. In een dergelijk klimaat is het groen houden van het gras misschien niet zo’n opgave. Maar de layout en kwaliteit van de baan maakten veel indruk.

Alleen naar zo’n bestemming te reizen om te golfen kun je Mauritius niet aandoen. Het is een mooi groen eiland met een aantal leuke bezienswaardigheden. Huur een auto en bezoek de vele tempels. Er zijn er vele op het eiland. De wateren rond Mauritius zijn kraakhelder en bevatten vele vissoorten. Tot haaien aan toe. Dus haal je duikbrevet of specialiseer jezelf verder in een bepaalde duikrichting.

Of de Couloured Canyon, een door de natuur gevormd, kleurrijk berglandschap. Een prachtige natuurlijk gevormd kleurenspel dat veel toeristen trekt. Een hapje en een drankje op het terras aan de rand, en op de terugweg nog even langs de watervallen.

En heb je nog een dagje over, en wil je op een beroemde golfbaan spelen? Bezoek dan Le Touessrok. Aangelegd op een apart eiland (je komt er dus met de boot), met de handtekening van Bernhard Langer.

Nu stelde de organisatie van zo’n reis, het op prijs om het hele complex positief aan te prijzen maar dat kost geen enkele moeite!! Zoek je een golfbestemming waar het lekker weer is, een mooie baan ligt waarop je onbeperkt kunt golfen als onderdeel van het verblijf, en een hotel in Afrikaanse stijl met geweldige service en fantastisch eten, ga naar het Heritage / Le Telfair resort op Mauritius.

http://www.heritageawali.mu/fr/golf.php

Golfvakanties Mauritius

Raymond Stoop

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Canarische Eilanden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl