Home » turkije » Currently Reading:

Golfen in Turkije

november 11, 2014 turkije No Comments

Alhoewel Turkije misschien niet de eerste bestemming is waar u aan denkt bij het plannen van een golftrip buiten de landsgrenzen, zijn er wel degelijk mooie banen te vinden. Dé plek in Turkije om te golfen is de stad Belek en haar omgeving. Hier zijn namelijk maar liefst 16 golfbanen te vinden, waardoor zowel beginnelingen als de meer geoefende golfer en baan van zijn of haar niveau kan vinden. De hoge concentratie van golfbanen maakt Belek de golfhoofdstad van Turkije, maar ook over de rest van de wereld zijn maar weinig plekken te vinden waar zo veel golfbanen bij elkaar te vinden zijn.

Het heerlijke klimaat in Belek

sultan

Uiteraard wilt u lekker weer wanneer u gaat golfen. Het mediterrane klimaat van Belek maakt dat u hier het hele jaar door kunt golfen, wanneer dit op de koudere en meer regenachtige plekken niet meer mogelijk is. Temperaturen variëren in deze regio tussen de gemiddeld 15 graden Celsius in januari en gemiddeld 35 graden Celsius in de maanden juli en augustus. Ook schijnt, op de maanden december en januari na, overwegend de zon en valt er tussen april en oktober bijna geen neerslag. Het is niet voor niets dat veel professionele sportclubs, zoals bijvoorbeeld Ajax, hier ’s winters een trainingskamp organiseren.

 

Groot aanbod hotels

suenodeluxe

Artist impression van Sueno Deluxe Belek

Belek is een van de jongere toeristische oorden van Turkije en alles is dan ook vrij tot zeer nieuw. Wat vooral opvalt aan de regio is het grote aantal resorts die het landschap bepalen. De hotels in Belek en omgeving zijn van uitstekende kwaliteit en het aantal 5 sterren all inclusive resorts groeit ook nog jaarlijks. Zo staan voor 2015 Sueno deLuxe Belek en het Granada Palace Resort in de agenda. Veel van de resorts zijn op het golfen gericht en bieden shuttleservices naar golfbanen aan of beschikken zelfs over een eigen golfbaan. Er is dan ook vaak een golfarrangement te boeken bij de desbetreffende hotels. Naast eigen golfbanen beschikken de meeste hotels ook over een privéstrand. Het is overigens aan te raden een hotel met een privéstrand te boeken, omdat het grootste gedeelte van de stranden ingelijfd zijn door de aanwezige resorts.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Turkije

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl