Home » -travel »Afrika »Tunesie » Currently Reading:

Tunesië, golf tussen de olijfbomen

december 21, 2009 -travel, Afrika, Tunesie No Comments
Misschien niet uw eerste keuze, maar zeker de moeite van overwegen waard. Als u een zonnige bestemming zoekt om eens vier of vijf dagen te gaan golfen zonder daar de hoofdprijs voor te willen betalen, dan is Tunesië een uitstekende keuze. De Tunesische bevolking is van nature zeer vriendelijk en gastvrij en zal alles in het werk stellen om u een aangenaam verblijf te bezorgen. Noord Tunesië (bijvoorbeeld Tunis, Sousse, Monastir en Hammamet) heeft een subtropisch mediterraan klimaat. Houdt u van de warmte, dan is de warmste periode van juni tot en met september (gemiddelde temperatuur 30º en hoger). Van oktober tot en met mei ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 16 en 25º.


Golf de Carthage, 9 holes binnen de muren.

TUNIS is de hoofdstad van Tunesië en is een samensmelting van een moderne snelle mediterrane en een traditionele tragere Arabische samenleving. Tunis was oorspronkelijk niet meer dan een “randgemeente”van het historische Carthago. Nadat de Arabieren Carthago in 698 hadden platgebrand werden alle activiteiten verplaatst naar Tunis waarna het uitgroeide tot de nieuwe hoofdstad van Tunesië. De Medina van Tunis is de grootste en best onderhouden van Tunesië. De hoofdingang tot de Medina is de “Bab el-Bar”. Midden in de Medina ligt als een oase van rust tussen de drukke en hectische winkelstraatjes de 44 meter hoge “Jemaa ez Zitouna” (Moskee van de olijfboom). Als u leuk wilt winkelen, doe dat dan niet in de dure soeks die u bij de ingang van de Medina vindt maar in de goedkopere soeks middenin de Medina. Dat scheelt veel geld voor dezelfde goederen. We blijven toch Hollanders per slot van rekening, niet dan? Maar goed, genoeg over Tunis en op naar de golfbaan!

LEES VERDER

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl