Home » -travel »Engeland » Currently Reading:

Soepel naar Engeland?: Neem de P&O Ferries en vaar van Calais naar Dover

december 10, 2010 -travel, Engeland No Comments

Onze terugtocht van een “wintergolftrip” door Kent (Zuid-Oost Engeland) bracht ons in de haven van Dover, voor een oversteek naar Calais.  Alles verloopt soepeltjes: inchecken, boarden en zelfs van het wachten krijg ik een gestroomlijnd gevoel. De gebouwen en bijbehorende infrastructuur, zien er weliswaar oud, maar onderhouden uit.We gaan aan boord van de Pride of Calais. Ondanks dat dit schip bijna aan het einde van haar loopbaan is, geeft de boot geen vervallen indruk. Het schip is niet het toonbeeld van de moderne scheepvaart met dito uitstraling, maar ziet het er nog goed en onderhouden uit.

De overtocht naar Calais duurt ongeveer anderhalf uur en verloopt voorspoedig. Op de Pride of Calais is er genoeg te doen tijdens de overtocht. Naast een ‘gewoon’ restaurant is er ook een zelfbedien-restaurant, een koffiewinkel, een bar en een amusements-hoek. Maar er zijn ook ruimtes (lounges) om te relaxen en te werken. Uiteraard is er ook een vrachtwagen-chaufeurslounge. Maar ook een kleine wandeling buiten op het dek is mogelijk: heerlijk de en frisse zeewind inademen en door het haar te laten waaien.

Het aanmeren en van boord rijden verloopt ook vlot en voor je het eigenlijk beseft ben je in Frankrijk en terug op weg naar Nederland.

De verbinding Dover-Calais wordt veelal door vrachtverkeer gebruikt, maar ook voor personenvervoer is deze verbinding prima te doen.

Zeker ook vanuit Nederland: Er zijn circa 23 overtochten per dag, de reis van Utrecht naar Calais is ca. 330km en bestaat voornamelijk uit snelwegen. Hartje London vanuit Dover is circa 120km. Naast London is de regio Kent ook zeker een bezoek van een paar dagen waard. In Kent zijn zeer veel mooie golfbanen en met de verbinding Dover-Calais geeft je genoeg mogelijk heden om vanuit Nederland een mooi golfweekend in Engeland te houden, met bijvoorbeeld een overnachting in een “Bed and Breakfast”

De Pride of Calais is in december 1987 begonnen en sindsdien vaart ze op en neer tussen Dover en Calais. Ze zal in 2011 worden vervangen. Wat er daarna met de boot gebeurt is nog niet bekend.

Dat de veerdiensten tussen Engeland en Frankrijk nog niet aan het eind van hun levensloop zijn, blijkt uit het feit dat de vervangers voor de Pride of Calais en haar broer de Pride of Dover groter zijn en meer capaciteit hebben.


http://www.onenewera.co.uk/

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Frankrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl