Home » -travel »Schotland » Currently Reading:

Schotland, de bakermat van het moderne golf

november 24, 2009 -travel, Schotland 1 Comment
St. Andrews, waar ook het beroemde golfmuseum te vinden is en waar de Royal & Ancient, die de golfregels heeft opgesteld en iedere nieuwe regel toetst en goedkeurt voordat deze in het nieuwe regelboekje wordt opgenomen, zijn zetel heeft. Waar ook het British Open tot nu toe 27 maal op The Old Course gespeeld is, de eerste keer in 1873, de laatste keer in 2005 en waar in 2010 de British Open voor de 28e maal naar de Old Course zal terugkeren. Ja, geen andere plaats ter wereld kan bogen op zoveel golfhistorie en -traditie als St. Andrews.
De beroemde Swilcan Bridge op St. Andrews met op de achtergrond "The Royal & Ancient".

De beroemde Swilcan Bridge op St. Andrews met op de achtergrond "The Royal & Ancient".

” HASTE YA BACK” oftewel “Kom snelterug!”, en dat is precies wat ik van plan ben, want zelden voelde ik mij als golfer zo zeer op mijn gemak als hier in Schotland, de bakermat van het moderne golf. Want wat anderen ook mogen beweren over de oorsprong van het golf, ik was nog nooit eerder op een andere plek in de wereld waar golf zo uitdrukkelijk aanwezig is als in Schotland, waar je voor je gevoel net zo veel golfbanen tegenkomt als voetbalvelden, waar je bijna net zo veel wegwijzers naar een golfbaan tegenkomt als normale verkeersborden en waar de golfballen bij vele kleine lokale kruideniers bij wijze van spreken naast de eieren in het rek liggen. Op dit ogenblik zijn er meer dan 550 golfbanen in Schotland en worden er nog steeds ijverig nieuwe banen aangelegd. Een land ook waar je veel verborgen juwelen hebt, prachtige golfbanen waar je voor een habbekrats kunt spelen. Maar ook het land van St. Andrews, het bedevaartsoord, het heilige Mekka voor de gepassioneerde golfer wier golfleven niet compleet is zonder in ieder geval ooit in hun leven voet op deze heilige bodem gezet te hebben, laat staan een ronde op de Old Course te hebben gespeeld. Een ronde te spelen op de beroemdste golfbaan van de wereld is en blijft de natte droom van vele golfers.

LEES VERDER

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. [...] Banen waar je moeite voor moet doen.  Hetzij in afstand, hetzij in moeilijkheidsgraad, hetzij in prijs. Over de reguliere banen in Nederland is meer dan genoeg te vinden. Daarom verbaast het mij zo dat [...]

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl