Home » -travel »Engeland » Currently Reading:

Royal Cinque Ports Golf Club – Home of the 1909 & 1920 open Championship

januari 12, 2011 -travel, Engeland No Comments

In het graafschap Kent ligt in Deal, 75 mijl van Londen, de Royal Cinque Ports Golf Club. In 1892 werden hier de eerste ballen slagen, enkele jaren later liggen er al 18 holes. Een echte linkscourse met een hoop historie. Het open kampioenschap is hier gehouden in 1909 en 1920. En dan tel je mee in Engeland. Meer recent, in 2002, is de baan als nr. 47 genoemd in de ‘Golf World Top 100 Courses’.Als we in Deal aankomen begin het licht te sneeuwen. Door de sneeuw weten we niet zeker of we mogen spelen. In de goed gevulde golfshop krijgen we te horen dat we vooral zelf moeten weten of we willen spelen, de baan is gewoon open. We krijgen voor de zekerheid oranje ballen mee.

Nog voordat we beginnen is de lichte sneeuw overgegaan in een serieuze sneeuwbui. We wilden wintergolf, we krijgen wintergolf. Toch maar met de oranje ballen gaan spelen. Doordat er verder niemand op de baan is kunnen we redelijk gemakkelijk onze ballen onder de sneeuw terugvinden. Zolang we in de baan slaan uiteraard. Buiten de baan slaan is gegarandeerd je bal kwijt.

Ondanks dat deze prachtige baan onder een laag sneeuw ligt te wachten op mooi weer, voel je dat dit een speciale baan is. Het clubhuis, de golfshop, de baan, het klopt allemaal. Omdat we echt wintergolf spelen is een aantal holes vanwege de wintergreens en de geringe lengte gesloten. Putten is er niet bij met deze hoeveelheid en sneeuw.Dan maar van een afstandje in 1x in de grote put chippen. Is wel zo leuk eigenlijk. Het hindert ons eigenlijk niet. We voelen ons van harte welkom en hebben plezier op deze golfbaan. En daar gaat het uiteindelijk om.

Ons gesprekje met de secretaris van deze club bevestigd ons vermoeden. Een zeer gastvrije club met mensen die met recht trots zijn op de baan, de golfshop, het clubhuis en de historie. Ook blijkt uit de gesprekken dat veel aandacht gegeven wordt aan de toekomst. Het clubhuis is onlangs vernieuwd en er zijn plannen om de baan te verlengen.

Met excuses voor de conditie van de baan worden we, alsof de clubmensen het niet goed gedaan hebben, uitgenodigd om toch vooral in het voorjaar nog eens terug te komen. We gaan zeker op dit aanbod in.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl