Home » -travel »Nederland »ryder cup » Currently Reading:

Rotterdam runner-up in strijd om Ryder Cup 2018 ondanks steun sponsors en topbaan

mei 18, 2011 -travel, Nederland, ryder cup No Comments

Het besluit van Ryder Cup Europe dat de Ryder Cup in 2018 niet zal worden gespeeld op The Montgomerie Course van golfbaan The Dutch bij Rotterdam (gemeente Lingewaal) betekent dat Nederland iets anders moet verzinnen om internationaal definitief door te breken als golfnatie. Met de Ryder Cup zou dat in een klap geregeld zijn. Het is immers het grootste golfevenement ter wereld.

Helaas voorlopig nog geen Ryder Cup op The Dutch

Gemiddeld komen 300.000 toeschouwers kijken naar de tweejaarlijkse strijd tussen de twaalf allerbeste Europese en Amerikaanse golfers. Na de Olympische Spelen en het WK voetbal is dit het best bekeken sportevenement bij 500 miljoen huishoudens in meer dan 200 landen.

Met het besluit van Ryder Cup Europe komt een einde aan de bidstrijd die al sinds 2005 loopt tussen Nederland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Duitsland. Met het bid heeft Nederland alles gegeven dat het heeft. Dat was blijkbaar niet voldoende en de winnaar moet dus nog beter voor de dag zijn gekomen.

De financiële garanties waren zeer stevig. De belangrijkste bijdragen kwamen van Shell, Heineken, Rabobank en KLM. Niek Molenaar, Directeur van het Ryder Cup bidteam: “Dit is ondernemend Nederland op zijn best. De hoofdsponsors vonden direct dat dit een unieke kans is voor Nederland als sportland. Woorden werden snel daden.” Dankzij deze vier multinationals was het bid van Rotterdam, aangevuld met steun van The Dutch, de overheid, de Nederlandse Golffederatie (NGF) enkele andere sponsoren en natuurlijk Rotterdam,  financieel zeer solide.

Ook op golfgebied kon Nederland overtuigende geloofsbrieven overleggen. Jeroen Stevens, Directeur van de NGF: “We zijn een sterk golfland. Altijd al geweest. In Loenen werd in 1297 de eerste golfbal op het continent geslagen. Het is onze derde sport (na voetbal en tennis) en de sport groeit nog steeds. Inmiddels hebben we 400.000 golfers en golft dus één op de veertig Nederlanders. De groei doet zich voor in alle lagen van de bevolking en in alle leeftijdsgroepen. “Ook in dit bid werd er wat nieuws en baanbrekends neergelegd: “We hebben een nieuw tribuneconcept voor de Ryder Cup voorgesteld, opdat toeschouwers de wedstrijd veel beter en veiliger kunnen volgen”, aldus Stevens.

Ook kon Nederland met haar golfbaan concurreren met de andere landen. The Dutch werd op initiatief van enkele Schotse golfprofessionals gebouwd vlakbij Rotterdam in  de gemeente Lingewaal en betaald door kapitaalkrachtige particulieren. Alan Saddington, de Schotse mede-oprichter van The Dutch:  “We begonnen in 2004 met de plannen voor The Dutch. Bij de aanleg  hielden we rekening met een mogelijke komst van de Ryder Cup. Dank zij onze leden hebben we op een on-Nederlands hoog niveau kunnen investeren in de kwaliteit van zowel de baan als het clubhuis. Dankzij hun middelen konden we de golfbaan laten ontwerpen door Colin Montgomerie, een van Europa’s beste golfers aller tijden. Zijn ontwerp staat garant voor spektakel en we hadden dat graag hier gezien in 2018.”

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Oostenrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl