Home » -travel »Spanje »Spanje-Costa Brava » Currently Reading:

Golf tussen de Spaanse wijnranken op Golf Peralada

oktober 13, 2009 -travel, Spanje, Spanje-Costa Brava 1 Comment

Het plaatsje Castillo Peralada ligt vlakbij Empuries, de oudste Griekse nederzetting in Spanje. Peralada is vooral bekend om haar wijnen, een aantal voortreffelijke wijnen van Castillo Peralada worden hier geproduceerd. Een van de bekendste wijnen is de Blanc Pescador. Jaarlijks worden er van deze wijn maar liefst 8 miljoen flessen verkocht.

Een bezoek aan dit pittoreske plaatsje en bodega  (http://www.castilloperelada.com) zijn absoluut de moeite waard. Maar er is meer dan alleen wijn te vinden in Peralada, Golf Peralada is een par 71 baan aangelegd in 1993.

medium_green_hole_2_aidan_bradley_webDe totale lengte van de baan is 6071 meter en de baan  ligt midden in een villa park met grote en dure huizen. Het resort en exclusieve hotel worden 24 uur per dag bewaakt door een waar leger van beveiligers. Het gigantische clubhuis biedt een groot scala aan faciliteiten,

Hole 7

De baan valt niet al te uitdagend te noemen, wel zijn er een aantal holes met wat plooiingen, echter laat de kwaliteit van de greens te wensen over. Het groot aantal niet gerepareerde pitchmarks maakt het putten tot een lastig karwei. Ondanks het groot aantal greenkeepers blijft dit probleem zich vrijwel op elke hole voordoen.

Hole 14

Hole 14

In de winter- en lenteperiode is het uitzicht vanuit de baan op de Pyreneeën bijzonder, de besneeuwde toppen zijn een welkome aanvulling op deze wat saaie baan. Voor de geoefende golfer is het een eenvoudig te spelen baan waar weinig verrassende elementen inzitten. Een lage score is hier dan ook zeker weggelegd, ondanks de slechte greens is het maken van een aantal birdies hier mogelijk, vooral op de korte par 4’s (gemiddeld rond de 310 meter) en par 5’s.

Het restaurant, eten en de bediening zijn prima, het balkon van het restaurant biedt een mooi uitzicht op een aantal holes en natuurlijk de Pyreneeën.

Vanuit het clubhuis heb je mooi uitzicht over de Pyreneën

Vanuit het clubhuis heb je mooi uitzicht over de Pyreneën

De baan is aangelegd voor vooral toeristen, dit is overal te merken, dat het een jonge, kunstmatig aangelegde baan is, valt te merken aan de begroeiing in de baan. De baan oogt weinig volwassen en het nog steeds toenemend aantal huizen rondom de fairways en greens zijn een doorn in het oog.

Rating : ** (maximaal 5 sterren weg te geven)

Tarieven: vanaf €55.- (laagseizoen), €78.- (hoogseizoen)

http://www.golfperalada.com/golfservices

(de tarieven verschillen, in de zomermaanden zijn er vaak leuke aanbiedingen, wel op aanvraag via email)

Baanreview: Club de Golf Peralada, Castillo de Peralada

Naam baan: Club de Golf Peralada

Land: Catalunya, Spanje

Website: http://www.golfperalada.com/

Peralada Golf

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. [...] genieten. In de streek zijn er veel verschillende topbanen. Golfvivant speelde onder andere al op Golf Peralada en Club de Golf Costa Brava en genoot van de prachtige banen, de snelle greens en de omgeving.Dit [...]

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl