Home » -travel »België » Currently Reading:

Review: Royal Golf Club Sart Tilman

mei 20, 2009 -travel, België No Comments

De baan ligt vlak naast de bewoonde wereld, maar daar merk je weinig van tijdens het spelen. De driving range was nog niet open toen we daar om 09.0 uur kwamen, maar werd door een vriendelijke caddiemaster voor ons geopend. De greenfee is niet mals, maar ik vind de baan het wel waard. In het clubhuis is het een en al luxe.

Dat we alleen GVB hadden was geen enkel probleem.
De baan is fantastisch. De fairways en greens lagen er mooi bij en het glooiende terrein vind ik erg mooi. Het hoogteverschil is niet zodanig dat een buggy noodzakelijk is, iedereen die we doorlieten was lopend. Omdat we met z’n vieren waren hebben we nogal wat één- en tweeballen doorgelaten, maar echt druk kon ik het toch niet noemen.

De fairways zijn over het algemeen breed en als je afslag goed is blijven ze ook op de fairway, op een paar holes na dan, daar kan een te korte of lange bal makkelijk van de fairway af rollen. Ook strategisch geplaatste bunkers kunnen het lastig maken. Wij hebben blijkbaar een gemiddelde lengte, want we kwamen er vaak in de buurt.

Veel water is er niet te vinden (één vijvertje op 14). Toch is het op sommige holes handig om recht te zijn, want af en toe is de fairway smal met bos aan de zijkanten en de bunkers en afgrondjes zijn soms vlak naast de green. De greens zijn redelijk snel, maar dat went.
Over mijn spel op deze mooie baan kan ik kort zijn, ik was blij dat het mooi weer was ;-(
Later nog een teaching pro gesproken en deze vond het één van de mooiste banen in België.

Naam: Royal Golf Club Sart Tilman

Plaats: Angleur, nabij Luik

Aantal sterren: *****

Speler: André Hogenkamp

Datum: 26 april 2004

Bron: www.gvn.nl

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl