Home » -travel »luxemburg » Currently Reading:

Review: Golf & Countryclub Christnach

juli 17, 2009 -travel, luxemburg No Comments

De eerste vier holes van deze baan in Luxemburg zijn veel belovend. Ruimte, groen en aardige doglegs. Hoewel de score tegenvalt, kan het niet anders dat je hier een goede ronde loopt. Te vroeg gejuichd, bij hole 5 is de pret over. Het is de meest onmogelijke dogleg die ik ooit heb gespeeld.GOLFE295BunkerHet is de perfecte winkelhaak. Leuk, ware het niet dat je volledig blind moet afslaan. Wil je gebruik maken van je carry, dan moet je over bossen en de green van hole 6 slaan. Niet onmogelijk, maar dan moet je wel de baan enigszins kennen. Verstandige spelers kiezen voor een ijzerslag naar de hoek van de dogleg en gaan dan verder.Wie lengte in de slagen heeft, zou in een keer voor de green kunnen gaan, verstandiger is het echter om dat niet te doen, omdat de vlag nog steeds niet goed is te zien.

Hole 6 is een korte par 3 en hole 7 is een par 5 en 8 en 9 zijn weer par 4. De conclusie over de eerste negen holes is positief, helaas zijn de tweede negen beduidend minder leuk. Voor 10, 11, 12 en 13 liggen erg dicht bij elkaar en zijn erg kort ( iets meer dan 200 meter voor een par 4). De driver kan in de tas blijven. Liever een ijzer van 180 meter en dan chippen naar de green. De laatste holes zijn wel weer aardig. Er komen weer hoogteverschillen in het spel en dat is altijd leuk.

Toch beklijft de golfbaan niet echt. En dat heeft met name met de tweede negen te maken. De o zo vriendelijke Duitse eigenaar van deze baan claimt dat hij de layout van de baan elke paar jaar verandert. Wij pleiten dan duidelijk voor meer ruimte voor de tweede negen. ( en die is er zeker, er is nog een par 3-baan en een mega drivingrange.)GOLFE290wasser

Al met al is Christnach geen vervelende baan om te spelen. Ben je in Luxemburg en heb je zin in een echte vakantiebaan, dan is Christnach een prima plek.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl