Home » -travel »Spanje »Spanje-Costa Brava » Currently Reading:

Fantastisch golf in Platja D’Aro

mei 4, 2010 -travel, Spanje, Spanje-Costa Brava No Comments

Castell-Platja d’Aro is gelegen aan de Costa Brava op circa 35 kilometer ten zuidoosten van de stad Gerona. Er wonen zo’n 10.000 Catalanen, echter wordt dit aantal meer dan verdubbeld in het hoogseizoen. Platja d’Aro is een bij Nederlandse toeristen een zeer geliefd vakantieoord. Veel mensen zullen dit plaatsje daarom mijden,  golfliefhebber echter moeten dit voorbeeld niet volgen! Wat een golfbaan, wat een genot hier te spelen.

Deze par 72 baan ligt op 310 meter boven zee niveau. Na een uitdagende tocht met de auto die je leiden langs diepe afgronden, smalle en steile bergwegen kom je uit op de parkeerplaats van deze golfbaan. Al tijdens de autorit wordt je betoverd door het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee. Eenmaal aangekomen blijkt de golfbaan boven op een de bergen aangelegd te zijn.

Het prachtige clubhuis van Golf D'Aro gebouwd in de stijl van een oude Catalaanse Masia

Het prachtige clubhuis van Golf D'Aro gebouwd in de stijl van een oude Catalaanse Masia

Na ingeslagen te hebben op de ruime drivingsrange wordt gelijk op de eerste hole de techniek van de golfer op de proef gesteld. Iets te ver naar links en de bal eindigt enkele meters lager in een onbegaanbaar stuk bos.

Vrijwel iedere hole die daarop volgt, met vele lastig gelegen bunkers en water hindernissen vormen een ware uitdaging voor zelfs de meest ervaren golfer. Ook het hoogteverschil maken de meeste holes tot een waanzinnig mooie uitdaging.

Door het grote hoogteverschil is het verstandig gebruik te maken van een buggy Op Golf D"Aro

Door het grote hoogteverschil is het verstandig gebruik te maken van een buggy Op Golf D"Aro

Bij het afslaan op 2 dient men de bal over het water af te slaan, maar ook hier dreigt een diepgapend ravijn op links. Op hole 3, een korte par 3 komt het water weer in het spel waarbij precisie erg belangrijk is.Een uitdagende hole is hole 7 van 281 meter, deze hole loopt naar beneden af en de longhitters kunnen ervoor kiezen om de bal in een slag proberen op de green te krijgen. Voor en vlak achter de green liggen diepe bunkers.

De uitdagende 7de van Golf D'Aro

De uitdagende 7de van Golf D'Aro

Op hole 8 kunnen longhitters hun hart ophalen, deze hole van 501 meter heeft een dogleg naar links na zo’n 270 meter. Voor degene die de bal midden op de fairway weten te houden is het mogelijk om rechts over de bomen de baan af te snijden en de bal richting de green te slaan. Rechtslaan van de fairway is hier wel het advies, te ver naar links en men is twee slagen verder. De green wordt ontsloten door diverse bunkers.

Op iedere afslag, fairway of green is het uitzicht werkelijk prachtig, het uitzicht over zowel de zee als de binnenlanden zijn spectaculair. Na de turn volgen enkele zeer smalle fairways, waar een verre afslag toch gewenst is om de hole in par uit te kunnen holen.

Hole 11 is een prachtige par 3 van 184 meter waarbij naar beneden geslagen moet worden. Lengte is hier een vereiste, anders belandt de bal in een lager gelegen dal. Aan weerzijden van de green liggen bunkers.

De spectaculaire 11de hole, een par-3 van 184 meter

De spectaculaire 11de hole, een par-3 van 184 meter

Op hole 13 en 15 komt er weer water in het spel, precisie is hierbij van groot belang anders belandt de bal in het water. Elke hole op deze baan tart het technisch vermogen van de golfer, deze baan is voor de beginnende golfer een zware opgave, maar voor de geoefende golfer is het lastige opdracht om zijn of haar handicap te halen.

Hole 18 loopt langs het clubhuis en kruipt tegen de berg op omhoog. Deze par 4 van 318 meter vergt een laatste inspanning na een intensieve dag golf. Rondom de green staan prachtige oude wijnkelken waar exotische planten uitgroeien.

De mooie slothole van Golf D'Aro

De mooie slothole van Golf D'Aro

Zowel de fairways als greens zijn in uitstekende conditie, in wintermaanden zijn deze in wat minder goede conditie, maar beter dan de meeste fairways en greens in Nederland in het zomerseizoen. Een groot aantal greenkeepers is dagelijks an vroeg in de ochtend tot laat in de midddag bezig om de baan in goede conditie te houden.

De sfeer in de baan en clubhuis is vriendelijk, het eten in het restaurant is van goede kwaliteit en zeker niet duur, het dagmenu i.c.m. met de heerlijke lokale wijnen verdienen de aanbeveling.

Forat 19 (Hole 19) een prima plaats voor een koud drankje of lekkere hap na 18 holes genieten

Forat 19 (Hole 19) een prima plaats voor een koud drankje of lekkere hap na 18 holes genieten

Ondanks de nieuwbouw die er plaats heeft gevonden, is deze absoluut niet storend, de huizen zijn gebouwd langs sommige fairways, maar zijn door het hoogteverschil niet of nauwelijks in het oogspringend. Kortom, een absolute aanrader en een must voor elke golfliefhebber!Meer informatie over deze verrassende golfbaan is te vinden op de site van Golf D’Aro. In de zomermaanden zijn er tal van interessante aanbieden, deze zijn hier te vinden.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl