Home » -travel »België »video » Currently Reading:

Review: De Kempense golfbaan voer voor waterratten

mei 31, 2009 -travel, België, video No Comments

Mijn vrouw had ineens zin om te golfen. En die schaarse momenten moet je koesteren. Dus ging de tas mee naar het familieweekend in het Belgische Mol. Op Google Maps had ik ook al gezien dat er een golfbaan niet al ver van ons huisje lag. Dus met een beetje geluk zouden we ergens tijdens deze Pinksteren  een baan lopen. En ja wel, mijn ouders waren maar wat graag bereid om even op onze kleine dochter Storm te passen. Dus sloegen wij op Eerste Pinksterdag om 10.50 af bij de Kempense Golfbaan in Mol.

De derde hole van de Kempense golfbaan

De derde hole van de Kempense golfbaan

Dat ging niet zonder slag of stoot. Elektronisch betalen kon niet en een pinautomaat was kilometers verder op. Gelukkig konden we tegen commissie geld opnemen in het clubhuis. De greenfee is fors met 40 euro voor 9 holes en 55 euro voor 18 holes, de huur voor de trolley is slechts 3 euro.

Enfin, zoals het betaamt sloegen mijn vrouw en ik beide dramatisch af. En dat is nou net niet de bedoeling op de Kempense golfbaan. Veel afslagen hebben veel water. En als er geen water is bij de afslag dan is er altijd wel links of rechts een stevige waterpartij. De tas zat vol met ballen aan het begin van de negen holes en was nagenoeg leeg aan het einde.

Was het daarmee ook een irritante baan. Nee, zeker niet. De Kempense golfbaan is er een van de oude stempel. De baan is prachtig onderhouden, er wordt ruim tijd gereserveerd voor een flight en de rough is kort gemaaid. Alleen dat water…

De vele bomen en waterpartijen maken de Kempense golfbaan wel tot een fraai geheel, waarop het heerlijk ontspannen spelen is.

En altijd is er veel water wat je moet bedwingen...

En altijd is er veel water wat je moet bedwingen...

Moet je er speciaal naar toerijden? Ach, het ligt nog geen vijftig kilometer onder Tilburg en het is best een aardige ervaring. Ik zou zeker nog een keer teruggaan om de achterste negen te spelen. Dat zat er nu niet in vanwege ons dochtertje.

Golfreizen België

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl