Home » -travel »Curacao »Nederlandse Antillen » Currently Reading:

Relaxen op Blue Bay golfresort Curacuao

december 1, 2009 -travel, Curacao, Nederlandse Antillen No Comments

Op het tropische eiland Curaçao ligt aan de Caraïbische zee de 18 holes golfbaan Blue Bay Curaçao met AAA Championship ranking. Wat je verwacht bij een golfbaan in dit soort oorden tref je ook aan……zowel in als naast de baan een diversiteit aan palmbomen, cactussen en andere ruige beplanting met prachtige en adembenemende vergezichten. De golfbaan is gelegen in een sfeervol villapark en de golfbaan kan alleen via de bewaking van het resort bereikt worden. Er is een clubhouse, een bar en een nette zithoek met uitzicht over het bij het resort behorende privé strand. De ligging is ideaal: ongeveer 15 minuten rijden vanaf Willemstad. tee blue bay curacuaoNadat je de greenfee hebt afgerekend loop je naar de drivingrange waar de buggy (verplicht, gelukkig maar gezien het geaccidenteerde terrein) met golftas al voor je beschikbaar staat. Een mandje drivingrange ballen staat voor je klaar bij één van de oefenplaatsen. Ook erg aangenaam is, dat een medewerker rondrijd met gekoelde dranken. Gelet op de warmte en de brandende zon is het verstandig om ‘s ochtends vroeg of later op de middag te starten op deze par 72 golfbaan. (Houd er wel rekening mee, dat het in de tropen rond 18:00 uur al donker begint te worden). Zelf hebben wij er voor gekozen om eerst de front 9 te spelen en enige dagen later de back 9. Hoewel de baan zucht onder de tropische omstandigheden ligt deze er prima bij.

De baan is vrij hard en de bal maakt daar dan ook gretig gebruik van. Ook de greens liggen er verzorgd bij. Hier is een greenkeeper aan het werk die zijn vak verstaat. Volgens kenners behoort deze baan tot de 50 mooiste golfbanen ter wereld. De par 3 hole 5 is één van de vele holes die indruk zal achterlaten. Vanaf de teebox op een hoge klif moet de bal over de Caraïbische Zee naar de green geslagen worden. Op deze hole wordt een fout genadeloos afgestraft met als resultaat dat je bal in de zee verdwijnt.

Het is prima toeven op het terras van Blue Bay golf op Curacuao

Het is prima toeven op het terras van Blue Bay golf op Curacuao

Op de back 9 zijn hole 17 en hole 18 om van te smullen. Ook op hole 16 ligt een uitdaging te wachten. Het is een par 3 van slechts 115 meter, maar tussen de afslag en de green gaapt een gat van circa 25 meter diep. Aan de andere zijde, op een plateau, ligt de green omringd door een bunker en begroeiing. Om je bal niet in de diepte of in de bunker te zien verdwijnen is een perfecte afslag op deze hole zeer welkom.

Als de aanwezigheid van diverse soorten reptielen, zoals slangen en leguanen buiten de fairway je afschrikt, dan kun je beter weer opnieuw (af)slaan en de bal als verloren beschouwen. Bijkomend voordeel als je gaat golfen op dit eiland; alles is in je eigen taal en de lage dollarkoers maakt de greenfee van $85,– aantrekkelijk.

Naam: www.bluebaygolf.com

Aantal sterren: ****

Spelers: Erwin Put en Marlies den Hollander

Datum: 25 en 29 oktober 2007

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Oostenrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl