Home » -travel »België » Currently Reading:

Reizen: Genieten in Brussel

april 26, 2010 -travel, België No Comments

Brussel is zo’n stad waarvan je het gevoel hebt dat je er al vaak genoeg bent geweest. Als je er dan weer bent, blijkt dat absoluut een onterechte gedachte. Op twee uur rijden van Nederland of ruim een uur zoeven met de Thalys ligt een andere wereld. Een stad die zindert van macht, ambtenaren en levenslust.Slechts één dag konden we in Brussel doorbrengen en dat was absoluut te weinig. De heenreis was stroef door wegwerkzaamheden en een haperende navigatie. Hoewel de trein voor stedentrips absoluut de voorkeur heeft, is deze vorm van vervoer minder geschikt als er de andere dag gegolfd moet worden. Toch ga ik spoedig weer terug en dan stap ik heerlijk op Rotterdam CS in de Thalys die mij in een uurtje naar het letterlijke hart van Europa brengt.

Aan parkeergarages gelukkig geen gebrek en slechts op een ruime 100 meter van ons hotel The Dominican konden we de auto parkeren. Over dat hotel The Dominican kan ik een een boek schrijven. Ik heb in heel wat hotels geslapen, maar zelden was ik zo onder de indruk van een tijdelijk verblijf als nu.

hotel-the-dominican-brusselp-hotel8976c-0

Het is niet de luxe, maar vooral de aankleding die The Dominican bijzonder maakt. Of zou het de sfeer van zijn van het oude klooster dat hier eens zat dat voor een aparte beleving zorgt?

Veel tijd om ons te vergapen aan het hotel is er niet, we willen de stad in. Dat treft, want we zitten midden in het centrum. Het hotel ligt op de Rue Leopold, op een steenworp afstand van de winkels en de Grote Markt. Op zaterdag zijn de winkels tot minimaal zes uur open en dus gaan we op stap. Na twee uur struinen en shoppen strijken we dan vermoeid neer op de Grote Markt. Wat past beter na zo’n vermoeiende winkelsessie dan een Affligem Blonde en garnalenkrokketten?

Voordat we dineren, frissen we ons op in The Dominican. Een heerlijk bad en verse Nespresso, een rare maar lekkere combinatie. Vol van verwachtingen flaneren we door de avondlucht van deze wereldstad, want dat is het onmiskenbaar, op zoek naar ons etablissement.
Bonsoir clara brusselBonsoir Clara bestaat uit twee lang gerekte delen waar de tafels tamelijk dicht op elkaar staan, vervelend is dat niet.  De bediening valt op door haar hoge reactiesnelheid. Culinair is Bonsoir Clara niet, het s meer een gezellig restaurant waar je goed eet, dat doen we. Na afloop drinken we nog een biertje op één van de vele terrassen die in de omgeving liggen van Bonsoir Clara om uigeindelijk te eindigen in de lounge cq lobby van The Dominican. Nog een wiskey en het licht gaat helemaal uit…

Snel terug en dan langer bijven in deze heerlijke stad.

Meer informatie over The Dominican:

Dit hotel ligt achter het Le Monnaie theater, in de buurt van het Grand Place, en is voorbestemd om een elegante locatie in Brussel te worden.

Het designhotel biedt stijlvolle kamers, een eigen binnenplaats en een levendige Grand Lounge die op harmonieuze wijze samengaan, zodat een fijne, gezellige sfeer wordt gecreëerd. De Grand Lounge vormt tevens het hart van het gebouw. De lunch en het diner worden hier opgediend. Het stijlvolle restaurant ligt direct naast een intieme binnenplaats. Geniet van een keur aan eten en drinken in een intieme sfeer en in de zomermaanden kunt u heerlijk in de binnenplaats gaan zitten. Er is ook een Lounge Bar. De architecten van FG Stijl hebben al vele prijzen gewonnen en hun eclectische mengeling van ontwerpen van zowel de buitenkant als de binnenkant heeft geresulteerd in een verscheidenheid aan nieuwe stijlen en ervaringen. Voor een aanverwante belevenis, of om gewoon nieuwe energie op te doen, kunt u een bezoek brengen aan onze gezondheidsclub met sportzaal, sauna, stoombad en massages.

http://www.booking.com/hotel/be/the-dominican.nl.html

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl