Home » -travel »Italië » Currently Reading:

Lombardije: jeugdherinneringen, de heerlijke Italiaanse keuken, en fantastische golfbanen

september 4, 2010 -travel, Italië No Comments

Wim Sonneveld zong al over de koningin van Lombardije die iedere dag ging rijden in haar rijtuig en naar links en naar rechts wuifde, helaas liep het slecht met haar af. Aan dit liedje uit mijn kindertijd moest ik denken in de bus onderweg van Milaan naar Varese in de regio Lombardije, of zoals de Italianen zelf zeggen: Lombarda.

La Gardone aan het Gardameer, jeugherinneringen komen naar boven.

Lombardije is de bij vele Nederlanders bekende regio in Noord-Italië die zich uitstrekt van de Centrale Alpen in het noorden tot aan de rivier de Po in het zuiden. In het westen wordt Lombardije begrenst door het Lago Maggiore en de rivier Ticino en in het oosten door het Lago di Garda. Door het gevarieerde landschap met bergen, meren, valleien, laagvlaktes en het milde klimaat is Lombardije voor vele Nederlanders van oudsher een geliefde vakantiebestemming en ik kan mij de vakanties uit mijn jeugd aan het Lago Maggiore, Lago di Garda en het Lago di Como nog goed herinneren. Hoewel Lombardije in het noorden aan het nuchtere Zwitserland grenst, is de sfeer 100% Italiaans. Hier wonen levensgenieters die van goed eten, lekkere wijnen, mooie kleding en alle andere goede dingen van het leven houden!

LEES VERDER

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in België

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl