Home » -travel »Spanje »Spanje-Costa Brava » Currently Reading:

PGA Catalunya: een genot om te spelen

november 28, 2011 -travel, Spanje, Spanje-Costa Brava 5 Comments
Op zo’n 10 minuten rijden van Girona ligt het kleine plaatsje Caldes de Malavella. Dwars door het dorpje loopt een van de belangrijke verkeersaders van de provincie, de NII.  Vlak aan deze drukke weg ligt een waar golfersparadijs, de PGA de Catalunya.
Golfvivant had al veel positieve verhalen gehoord over deze baan. Afgelopen jaar werd de Open de España er gehouden, dat kon niet voor niets zijn. Golfvivant trok erop uit en ging er spelen. Wat een baan, wat een genot hier te mogen spelen! Alles is hier op en top, de holes uitdagend, snelle greens en de fairways in perfecte conditie. De groene lus behoort absoluut tot de top 25 van golfbanen in Europa!

Keuze genoeg op de PGA de Catalunya, er kan gekozen worden uit twee keer 18 holes. Deze keer koos Golfvivant voor de Stadium Course, ook wel de green course. Dit zijn de oude 18 holes, later zijn er nog 18 holes aangelegd, deze lust heet de Tour Course. Elke hole op de Stadium course vormt een ware uitdaging,  de vele waterpartijen en bunkers liggen op de loer.

Hola 4 van de PGA de Catalunya Stadium Course (Small)

Hola 4 van de PGA de Catalunya Stadium Course (Small)

De groene lust loopt door een vallei en is omgeven door veel waterpartijen en veel flora en fauna. Door het vele hoogteverschil heb je veel prachtige uitzichten vanaf zowel de teebox als de fairway.

De fairways zijn niet altijd even breed, maar voor zowel de beginnende als gevorderde speler is het een waar golffestijn. Voor de technische hoogbegaafde speler is het een hele opgave, een verkeerde slag en je bent 2 slagen verder. Voor liefhebbers van  het putten goed nieuws,  de snelle en plooiende greens (veel hoogteverschil) maken het tot een ware kunst om binnen 2 putts te hole uit te holen.

Hoog gelegen tee's bieden een prachtig uitzicht op de PGA de Catalunya en de omgeving

Hoog gelegen tee's bieden een prachtig uitzicht op de PGA de Catalunya en de omgeving

Ondanks de hitte in de zomermaanden verkeren de greens in perfecte staat.  Ook gedurende de rest van het jaar verkeren de fairways en de greens in zeer goede staat.

Het clubhuis is totaal vernieuwd en biedt alle confort. Ook van het dakterras zijn hole 1, 9 en 18 te zien. In het restaurant wordt prima eten geserveerd, dit tegen een fatsoenlijk tarief.

Qua tarieven wordt met name in de relatief rustige zomermaanden eea gedaan aan speciale aanbiedingen zoals een early bird (1 greenfee voor 44 euro). In de zomermaanden is het wel aan te raden vroeg te beginnen omdat het erg warm  kan worden. De meeste aanbiedingen staan vermeld op de website van de PGA de Catalunya.

Voor de echte golfliefhebber is het een absolute must om deze baan te lopen en behoort de baan terecht tot de top in Europa!

Currently there are "5 comments" on this Article:

  1. [...] Binnenkort gaan 3 Nederlandse golfers (Remkes, Besseling en van der Werelt) strijden om lijfsbehoud om in 2010 opnieuw op de European tour te mogen spelen. 6 andere Nederlanders spelers (De Vries, Kind, Maurits, Saxton, Swane, Van der Vaart) strijden om promotie. Hiervoor dienen de Nederlanders de 2nd stage van de Qualifying School te overleven. De 2de fase wordt gespeeld op een 4-tal Spaanse banen: Hacienda del Alamo, Sherry Golf Jerez, Costa Ballena Club de Golf en Arcos Gardens.. De 2nd stage wordt gespeeld over 72 dagen/ 4 dagen, vreemd genoeg kent de 2nd stage geen cut. Als een speler denkt geen kans meer te maken dan kan hij zich vrijwillig terugtrekken. De 2nd Stage wordt gespeeld van 20 tot en met 23 november, de beste 20 spelers kwalificeren van elk van de 4 banen kwalificeert zich voor de finale op de PGA de Catalunya. [...]

  2. [...] zou op de slot dag in theorie met een zwakkere dag ook zeker zijn van de Final stage op de PGA de Catalunya (Caldes de Malavella, Gerona). Wil Besseling kende uitstekend 3de [...]

  3. [...] beide spelers de zenuwen de baas te blijven en zich te plaatsen voor de 6 daagse golfmarathon op de PGA de Catalunya (Caldes de Malavella, Gerona). Deze wedstrijd start aanstaande vrijdag. De rest van de Nederlanders [...]

  4. [...] te komen. Onzuivere afslagen worden gelijk gestraft. Voor de review van de Stadium Course klik hier. Via Golfvivant.nl kunt u de verrichtingen van de Nederlanders de komende dagen volgen. Stem of [...]

  5. [...] jaar werd het toernooi gespeeld op de twee banen van de PGA de Catalunya. De Fransman Thimas Levet was destijds de sterkste. Tot de kanshebbers behoren natuurlijk de [...]

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl