Home » -travel »België » Currently Reading:

Palingbeek, verborgen pareltje in België

mei 7, 2009 -travel, België 1 Comment
Palingbeek is een onbekende, maar zeker geen onaantrekkelijke golfbaan in het Belgische Ieper

Palingbeek is een onbekende, maar zeker geen onaantrekkelijke golfbaan in het Belgische Ieper

Midden in de schoonheid van het Vlaamse heuvelland en niet zo ver van de historische stad Ieper biedt deze lichtglooiende, groene golfbaan (6.165 meter, par 72) een uitdaging aan http://mt0.google.com/vt/lyrs=m@137&hl=nl&src=api&x=2080&y=1373&z=12&s=Galilspelers van alle niveaus. Deze baan dateert uit 1992 en heeft de naam gekregen van de beek die door het domein  vloeide en vele vijvers met water bevoorraadde. Het is nog steeds een waterrijk gebied met een clubhuis dat in de plaats gekomen is van een prachtig kasteel.   Zoals de gehele streek ademt ook de golfbaan de 1e wereldoorlog nog steeds uit. De overgebleven resten van bunkers en tanks die je tijdens de ronde tegenkomt zijn niet te missen en om zeker te zijn dat je zo nu en dan je gedachten laat gaan hebben sommige holes een (naam)verwijzing naar de 1e Wereldoorlog gekregen.

Een paar holes:

Hole 3, 114 meter vanaf de gele teebox. Gemeen door de beschutte afslagplek en de aflopende green. Om het geheel af te maken, voor de green op rechts een bunker.

Hole 8, 413 meter. Een brede fairway biedt goede birdie kansen.

Hole 9, richting clubhuis, met rechts een compleet woud, gevolgd door het meertje op de foto. De green is verraderlijk, en dan moet je er nog 9 lopen.  En kijk eens naar rechts, daar zie je de mensen binnenkomen op hole 18……

Hole 18

Als sluitstuk van een mooie golfdag biedt de 18e hole een uitdaging van de bovenste plank. Vanaf de 9e zit deze hole al in je hoofd. Een blik naar rechts heeft je genoeg verteld. Je weet al, dat wordt een mooie afsluiting. Of toch niet….

Een korte hole, met een mooie dogleg naar links. Voordat de vlag aangevallen kan worden, moet, met uitzicht op het terras, een waterhindernis genomen worden, downslope. Als deze laatste hindernis genomen is kan de gang naar het terras gemaakt worden.

Op de Belgische golfbaan Palingbeek liggen ondergrondse bunkers.

Op de Belgische golfbaan Palingbeek liggen ondergrondse bunkers.

Je hoeft niet door het clubhuis heen om bij het terras maar dat is zeker de moeite waard gezien de foto’s die aan de muur hangen. En om een kijkje in de shop te nemen.

Zoals het een goede golfclub betaamd kun je hier lekker borrelen en eten.

Golfclub De Palingbeek, zeker een aanrader!!!

Greenfee tarieven:

Periode Week Weekend Student 9 Holes
01/11-31/03 € 37.50 € 45.00 € 30.00 € 30.00
01/04-31/10 € 50.00 € 60.00 € 30.00 € 30.00

Adresgegevens:

Eekhofstraat 14 – 8902 Hollebeke – Ieper – Belgium

www.golfpalingbeek.be

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. Palingbeek green golf course is indeed beauty and historical, you can feel the winds of World War I and World War II. The golf course is near Ypres, famous for it’s many historical sites.Ypres is a town with style and character, a town for people, a town that gives its guests a warm reception. The magnificent facades, the historic buildings and the little parcs make this nice town enchanting. Also, if you happen to be in the golf course, visit also Ambrosia Hotel near Menin gate and Cloth Hall. Enjoy your stay in Ypres…Excellent blog!

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in België

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl