Home » Nederland » Currently Reading:

Golfbaan De Rottebergen: je waant je in het buitenland

september 27, 2010 Nederland No Comments

Ik had er al veel over gehoord en op 11 september was het dan zover, ik heb eindelijk op golfbaan Rottebergen, net buiten Rotterdam gespeeld. Er was niets aan gelogen dat dit een mooie en uitdagende baan is. Wellicht kwam het ook door het weer dat de baan er zo mooi bij lag, veel regen in de voorafgaande dagen dus veel groen en een nu heerlijk nazomers zonnetje op de baan die soms heel buitenlands aandoet.

Golfbaan Rottebergen hole 17 afslag

Golfbaan Rottebergen hole 17 afslag

Golfbaan Rottebergen, met haar ‘homeclub’ De Hooge Bergsche, is niet direct te typeren als één bepaalde soort baan. Het is een heuvel-, polder- maar ook een bosbaan met zeer veel geaccidenteerde elementen en holes. De baan bevat daarnaast ook veel waterhindernissen. Dit alles maakt het noodzakelijk om een goede course management te maken. Maar wat Rottenbergen ook zeer bijzonder maakt en fijn om te spelen, zijn de snelle greens, erg mooi, maar wel lastig.

Zeker niet onbelangrijk voor de sfeer en de beleving van deze golfbaan is dat ze ook een waardevol natuurgebied in de regio is waar vele bijzondere en zeldzame dieren zich thuis voelen. De Rottebergen is dan ook verbonden aan het ‘Committed to Green’ certificeringsprogramma, van de Europese golffederatie, dat gericht is op structureel beheer van deze natuur. De afstand tussen de verschillende holes is ook wat langer dan gemiddeld in Nederland, waardoor je maximaal van deze baan kan genieten.

Het clubhuis heeft een aardige ligging, op het hoogste punt en is zeer prettig en smaakvol ontworpen en ingericht.

De afslag van hole 5 is een lastige. Er is een waterpartij gesitueerd op een redelijke afstand van de tee, wat de druk op een goede afslag groter maakt. Maar ook de afslag van hole 6 is er een om bij na te denken. Je kan op deze par 4 in één keer voor de green gaan, maar dan moet je wel een goede bocht naar rechts kunnen maken in je afslag. Anders zal een korte(-re) afslag op z’n plaats zijn.

De geaccidenteerdheid van de baan komt met name in de laatste drie holes tot uiting. De gehele hole 16 bevindt zich op een soort dijk: aan beide kanten loopt de fairway naar beneden af. Als de bal al lichtjes afzwaait en hij komt neer, zal hij al snel een stuk verder naar beneden rollen. Op hole 17 waar staat de tee op een heuvel en sla je tussen de bomen door naar beneden, naar een ‘vlakte’. Zeker bij een lekker zonnetje, is dit een mooi “vergezicht”. Hole 18 daarentegen is vrij vlak , maar de green is hoog gelegen en een stijle helling.

Na het lopen van de baan en het tellen van de punten, verbaasde het mij dat je op deze toch lastige baan geen slagen mee krijgt. Wat de moeilijkheid verder onderstreept is dat het baanrecord met 2 onder par staat op naam van Joost Luiten, en dat is ook niet de minste.

Al met al dus zeker de moeite waard om een keer langs te gaan, naar deze mooie en uitdagende baan!!

Voor de route, klik hier. Voor informatie over starttijden en greenfees, klik hier.

Bekijk anders ook de informatieve en overzichtelijke site, www.golfbaanderottebergen.nl

Tekst: Jan Louis Reijnierse

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen. Bekijk Golfbaan de Rottebergen op baanratings.nl

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl