Home » Nederland » Currently Reading:

Den Hoornse lus van golfbaan Delfland lust voor het oog

augustus 11, 2010 Nederland No Comments

Op een bewolkte zomerdag in augustus togen 4 vrienden naar golfbaan Delfland, gelegen in Schipluiden tussen Den Haag en Rotterdam. Deze golfbaan vierde mei de opening van de uitbreiding met een nieuwe lus. Delfland heeft nu de beschikking over een 27 holes Championships Course (2 lussen van par 36 en de nieuwe lus met par 37). Daarnaast is er nog de Challenge Course (par 3-baan). Tijd voor een kennismaking met ‘Den Hoornse Lus’.Na de auto’s geparkeerd en de golfsets uitgeladen te hebben worden we gastvrij ontvangen door de receptie. De greenfees en de sleutels van de buggies worden in ontvangst genomen en in het gezellige clubhuis wordt van een lekker bakkie koffie genoten. Naast de riante driving-range zien ook de vele andere oefenfaciliteiten er keurig verzorgd uit. Golfbaan Delfland kan dan ook met trots op hun site melden dat zij zich met recht het grootste trainingscentrum van Zuid-Holland mogen noemen.

Tijd om ons naar hole 1 te begeven. Daar aangekomen is meteen zichtbaar dat de moeilijkheid in het open karakter van de baan zit, niet te veel bomen en de wind kan van grote invloed zijn op onze eindscore. Vandaag was de wind ons gunstig gezind, dus vol goede  moed naar de tee-box.

De 1e hole is niet al te moeilijk (si 17). Rechtdoor bij de afslag en een par is binnen bereik. Dat is een lekker begin. Ook hole 2 (par 5 442 meter) geeft hetzelfde beeld. Rechtdoor met de driver. Met een afzwaaier naar rechts werk je jezelf niet meteen in de nesten. De fairway van hole 3 is dan je redding. Of neem hole 5. Na een afslag van 200 meter is het nog ruim 100 meter tot de pin. Vanaf deze balpositie is de door bunkers bewaakte green niet te zien. De sandwedge willen we graag in de tas laten, dus wordt de ligging van de bunkers nog even verkend. Dat vriend Arthur en ik na een prachtige approach op deze hole een birdie maken verhoogt de speelvreugde.

Na een paar holes holes ervaren we dat een enkele waterpartij of de strategisch geplaatste bunkers het spel zouden kunnen ontregelen, maar vandaag was zo’n dag dat bij ons 4-en vrijwel alles lukte en we genieten volop van ons rondje golf en het gemak van de buggies.

De recente opening en de lange warme julimaand zijn niet af te lezen aan de greens en de fairways. Deze liggen er nu al goed onderhouden bij. De greens zijn niet heel snel en door de ruimte op of naast de fairway kan er wat risico worden genomen bij de afslag en voor lengte worden gegaan. Een afzwaaier maakt je op de meeste holes van deze lus niet meteen kansloos voor een goede score. De kans is vrij groot, dat je bal belandt op de fairway van een andere hole en met een herstelslag valt er meestal nog wel een gunstig resultaat te behalen.

De baan kenmerkt zich door een lichtglooiend karakter. Met name de ondulatie van de greens worden door ons soms als lastig ervaren, maar we zijn er wel van gecharmeerd.

Op de par 4-en hoeven vanaf de tee niet perse redelijke afstanden geslagen te worden om een behoorlijke score neer te zetten. Voor hoge hcp-ers is de 2e slag naar de green op de korte par 4 bepalend voor de score. Hetzelfde geldt voor de lage hcp-ers, maar dan op de lange par 4. De lengte van de par 4-en ligt tussen de 279 meter en de 405 meter.

Na een ronde is het prettig vertoeven in het sfeervolle clubhuis of zoals in ons geval op het buitenterras. Na een blik op de menukaart wordt gekozen voor het “12 Uurtje”. Door het vriendelijke personeel worden we vlot en gastvrij bediend. Deze lunch smaakt ons erg goed en de balans kan worden opgemaakt.

Delfland is een golfbaan met een prima prijs/kwaliteitsverhouding en behoort tot de goedkopere golfbanen in de regio Rotterdam/Den Haag. De golfbaan is erg goed bereikbaar vanuit diverse uitvalswegen en de oefenfaciliteiten zijn zoals eerder gezegd van een hoog niveau. De mening, dat “Den Hoornse Lus” met een par 37, een lengte van over de 3000 meter en een afsluitende par 4 van ruim 400 meter niet in de categorie moeilijk valt wordt door ons 4-en gedeeld. Of deze kwalificatie kan worden toegeschreven aan het feit dat wij allemaal onze handicap hebben verlaagd of dat dit een toevalstreffer is geweest zal de toekomst uit moeten wijzen.

Hoe dan ook hebben wij ons meer dan prima vermaakt en ze zullen ons hier zeker vaker terugzien. De nieuwe lus is een prima zet en met 36 holes heeft golfbaan Delfland daarmee een stuk meerwaarde gekregen ten opzichte van andere golfbanen.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl