Home » -travel »Amerika » Currently Reading:

Misschien wel de mooiste par-3 baan van de VS

januari 25, 2018 -travel, Amerika No Comments

Een par 3 baan? Ja, dat is het. Maar dan wel eentje van 18 holes en een van de mooiste in Amerika. De baan stond al eens in de top 100 van beste openbare banen van de VS, een rijtje waar je ook Pebble Beach in tegenkomt.

par-3-5Eerst maar even wat historie. De baan bestaat sinds 1961 en was tot 1973 privé eigendom. In dat jaar nam de Town of Palm Beach de baan over voor vijf miljoen dollar. Een overheidsbaan dus! In 2009 nam Raymond Floyd de 18 holes goed onder handen wat resulteerde in de huidige layout. Een mooie herinnering aan het verleden is de scorekaart van Sam Snead die ingelijst in het clubhuis hangt.

Na de eerste twee holes wordt al duidelijk, dit is geen pitch en putt baantje. Als je de green van de tweede

Ok, het zijn yards, maar toch

Ok, het zijn yards, maar toch

verlaat en Ocean Drive oversteekt (nergens hekken of netten, Amerikanen slaan gewoon altijd rechtdoor), zijn hole drie en vier pittige uitdagingen.

Doordat de baan aan de oceaan ligt, is wind natuurlijk altijd een factor om rekening mee te houden.

Maar ook op een windstille dag, kun je hier aan de bak. De greens zijn dusdanig geonduleerd en snel, dat een parretje geen zekerheidje is wanneer je in regulation op de green ligt. Na hole acht steek je de weg weer over en speelt hole 9 terug naar het clubhuis.

Het gebouw waarin sinds 2014 een prima Itlaiaans gespecialiseerd restaurant gevestigd is, heeft een Victoriaanse bouwstijl. Boven op het terras kijk je uit over de baan en de oceaan, geen straf om hier je vertoeven! Getuige de drukke aanloop doet men dat dan ook graag.

par-3De tweede negen holes zijn de mooiste. Na hole 12 komt het strand bijna tot aan de teebox van 13. Hole 15 met de vlag linksachter, straft je meteen af bij een lichte hook. Het water links, met palmeilandje geeft een mooie view. Als je op hole 18 klaar bent, zul je toegeven, dit zijn allemaal serieuze par 3 holes die je stuk voor stuk op welke baan zou kunnen tegenkomen.par-3-3

Dat maakt, samen met de toegankelijkheid van een baan op een dergelijke locatie, het een must-play. Dat President Trump gepland had langs te komen in zijn buitenverblijf en de weg werd afgesloten namen wij voor lief.

Comment on this Article:

Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Zweden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl