Home » -travel »Spanje »Spanje-Canarische Eilanden » Currently Reading:

Lanzarote Golf, swingend op de vulkaan

december 29, 2014 -travel, Spanje, Spanje-Canarische Eilanden No Comments

Hoewel deze titel doet vermoeden dat de hellingen waarop deze golfbaan is aangelegd een vulkanisch verleden hebben, liggen de echte vulkanen in ruste op de achtergrond. Het nationaal park Timanfaya waar de laatste uitbarsting zo’n 200 jaar geleden plaatsvond, is vanaf bijna iedere plaats op de baan te zien.

lanzarote-golf-cactusIn tegenstelling tot buureiland Fuerteventura, dat je bij helder kunt zien liggen en een woestijnlandschap heeft, is Lanzarote vooral bedekt met zwart zand en lava. Best lastig om daarin een golfbaan aan te leggen. Er is een aantal mooie perken met plaatselijke bloemenpracht afgewisseld met lava in diverse kleuren. Toch is de baan qua conditie goed te noemen met Bermuda gras op de greens dat zich in dit klimaat prima thuisvoelt.

Putten is daardoor lastig als je niet gewend bent om rekening te houden met grain, de groeirichting van het gras. Nu waren de greens tijdens ons bezoek niet al te kort gemaaid en daardoor prima te bespelen. Rondom de greens is het goed chippen en alleen op de fairways kun je hier en daar een mindere ligging tegenkomen.

De holes zijn niet spectaculair, wel afwisselend en met de wind die stevig kan aantrekken, is de baan vanaf wit (6133 lanzarote-golf-2m) een serieuze test. Aardig detail is dat langs de fairways hier en daar bergen lavagesteente liggen. Niet neergelegd door de greenkeepers om weg te halen en ook zijn het geen getuigen van de bergen waarin de baan uitgehakt zou kunnen zijn. Het herinnert je gewoon even aan het spelen op een vulkanisch eiland.

Op de meeste holes zijn deze steenhopen niet storend aanwezig in het spel. Toch komen op hole 15, een par vijf richting de oceaan, de muren van steen wel erg dichtbij en dwingen je tot een nauwkeurig geplaatste drive. Een iets verdwaalde afslag kan je een goede of minder goede bounce opleveren wanneer deze in zo’n lavamuur terecht komt.

De enige waterhindernis van betekenis die je op deze baan tegenkomt, ligt op hole 17. Een gigantisch gat met wat water onderin, erg aanwezig om rekening mee te houden in je approach naar de green. Na de laatste hole met een uitdagend tweede schot tegen de wind in, wacht het knusse terras van hole 19.

lanzarote-golf-3

Tja, moet je voor deze baan naar Lanzarote? Op andere Canarische eilanden liggen betere resorts. Daar mag je hier zeker niet van spreken. De toegangsweg is nog in aanbouw en de driving range is niet om over naar huis te schrijven. Maar als je toch vakantie houdt op dit eiland en je hebt een dagje over, is een rondje op Golf Lanzarote een fijne bezigheid.

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Tsjechië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl