Home » -travel »Amerika » Currently Reading:

Innisbrook, slangenkuil op een topresort

januari 25, 2018 -travel, Amerika No Comments

Als je een fervent kijker bent van de PGA Tour, zal de naam “Copperhead” wel een belletje doen rinkelen? De Tour komt hier jaarlijks voorbij voor het Valspar Championship. Maar hierover later meer. We doen Innisbrook namelijk tekort door alleen over Copperhead te schrijven.Copperhead We nemen dit golfresort graag onder de loep of het zich kan kwalificeren als jouw mogelijk volgende golfbestemming. Florida is niet alleen de sunshine state, maar ook zeker the golfer’s state! En dan is het best lastig kiezen uit de vele banen hotels etc.

Wat verwacht je van een resort? Laten we wat zaken op een rijtje zetten;

  • Je wilt afwisseling, dus graag meerdere banen spelen tijdens je vakantie.
  • Je wil alles zoveel mogelijk in de buurt hebben, dus bv geen zoektochten naar goeie restaurants.
  • Je wil ook wel eens een dagje geen golf.
  • Als je dan kijkt hoe Innisbrook zou passen in bovenstaande, er liggen bijvoorbeeld naast de Tourbaan, nog drie andere banen op dit resort. De North en de South course bijvoorbeeld. Vriendelijk te spelen voor golfers van alle niveaus. Met een eigen clubhuis en oefenfaciliteiten. Het restaurant is perfect voor een lunch voor je ronde, maar ook voor het diner kun je er prima terecht.15TeeCopperhead

Verder is er de Island course. Door sommige amateurs moeilijker geacht dan Copperhead. Veel eilandjes betekent namelijk veel water! Negen van deze 18 holes waren oorspronkelijk deel van de Copperhead baan, dus met recht is ook de Island, een Championshipscourse.

Naast golf biedt het resort een prachtig SPA gedeelte. Apart gelegen van andere gebouwen en naast hole 12. Diverse massages en schoonheidsbehandelingen zijn hier te boeken. De naastgelegen fitnessruimte is ook van alle benodigde apparatuur voorzien.

Copperhead 1Dan de beruchte Copperhead Course. De eerste negen zijn om rustig in te komen. Leuke holes ertussen waarbij course management een belangrijke toe te passen eigenschap is! Wij speelden er zo’n week of zeven voor het Vaspar Championship. De baan was toen al in een behoorlijke “tourstaat”. Greens superstrak en snel, fairways goed in het gras, bunkers met mooi wit zand gevuld. Heerlijk om te spelen.

Maar na hole 10 moet je wakker worden. De mooiste holes liggen naar onze mening namelijk in de tweede negen. Water komt hier dan meer in het spel en de laatste drie holes staan bekens als the Snakepit. Augusta heeft zijn Amen Corner, Copperhead de Snakepit.

Deze par 4, par 3 en par 4 staan bekend als de moeilijkste finishing holes op de PGA Tour. De schrijver van dit stukje was dan ook zeer tevreden met een par, par, birdie finish.snakepit-copperhead-2

Het clubhuis van Copperhead wordt ‘s avonds omgetoverd in een Steakhouse restaurant. Waar zeker niet alleen steak te krijgen is, maar het “niveau” net iets hoger ligt dan in de andere restaurants.

Samengevat, als je naar Florida gaat, kun je een week Innisbrook makkelijk boeken. Met het leuke stadje Clearwater, gelegen aan de Golf van Mexico, in de buurt is er genoeg vertier. Makkelijk bereikbaar via een rechtstreekse (Tui) vlucht op Orlando, of je kiest het nog dichterbij gelegen Tampa als luchthaven van bestemming.

 

Comment on this Article:

Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Oostenrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl