Home » -travel »Thailand » Currently Reading:

Heerlijk golfen net buiten Bangkok

februari 7, 2011 -travel, Thailand No Comments

In de natte en koude wintermaanden begint het verlangen naar warme oorden steeds sterker te worden, zon doet leven. Als dat gecombineerd kan worden met golfen dat is dat natuurlijk altijd welkom. Deze keer besteden we aandacht aan golfen in het zonnige Thailand, net buiten Bangkok.

Thailand is alom bekend om haar schitterende stranden, betoverende binnenlanden en bruisende nachtleven.  Alle clichés zijn waar, de prachtige parelwitte stranden zijn werkelijk oogverblindend. Als men de kustlijn verlaat en het binnenland in trekt wacht de ene na de andere aangename verrassing.

Even tot rust komen buiten Bangkok middels een uitstapje

Een van de vele verschillende vormen van transport in Bangkok

Bangkok, wie kent de verhalen niet. De Thaise hoofdstad is de afgelopen 18 maanden vaak in het nieuws geweest. De stakingen, Joran van der Sloot en de aanwezige (kinder) prostitutie duiken regelmatig op in het nieuws. Veel mensen beginnen of eindigen hun vakantie met een kort verblijf in de Thaise hoofdstad. Voor wie de drukte van Bangkok even wil ontvluchten en wenst te ontspannen zijn er tal van mogelijkheden. Een georganiseerde fietstocht langs prachtige plekjes door de Bangkok en de voorsteden is één van de vele opties.

Wij kozen er voor om te gaan golfen op Muang Kaew Golf Course. Deze baan ligt op zo’n 20 taximinuten van Bangkok. Aan het begin van de oprit van de golfbaan,  op zo’n 1,5 kilometer van het clubhuis, wordt de taxi aangehouden door een streng kijkende beveiligingsbeambte. Nadat de taxichauffeur gefouilleerd is, mogen we doorrijden.

Aan het einde van de oprit doemt het clubhuis op, een enorm groot en statig gebouw. Bij aankomst wordt de deur geopend door één van de bedienden, je waant je gelijk in een koninklijk paleis. Naast de nodige bedienden vindt je hier overal afbeeldingen van de Thaise koning. Na het inschrijven krijg ik de keuze uit een aantal vrouwelijke caddies, een vreemde gewaarwording.

Enkele van de vele caddies van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand

Enkele van de vele caddies van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand

Na het kiezen van de caddie krijg ik een set splinternieuwe Nike clubs aangereikt van mijn caddie Wipha (tevens de naam van een orkaan, dat belooft weinig goeds). Ondanks de hitte wil ik graag nog even inslaan op de driving range. Vreemd genoeg is er geen driving range te vinden. Wellicht is het overbodig om je in te slaan met temperaturen van rond de 40 graden. Voor  het verlaten van het clubhuis haalt de caddie nog een paar flessen water, wat later geen overbodige luxe blijkt te zijn.

De caddie staat klaar met de driver op hole 1 van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand met op de achtergrond een deel van het clubhuis

De caddie staat klaar met de driver op hole 1 van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand met op de achtergrond een deel van het clubhuis

Bij het verlaten van het clubhuis begint het golfvirus al toe te slaan, ik zie vanuit de verte uitdagende holes met veel, heel veel water en nagenoeg perfecte greens. De brede fairways bieden enige vorm van zekerheid. Na de eerste bal van de dag flink op links out of bounce te hebben geslagen, begint het dan steeds beter te gaan. Na het afronden van de eerste hole komt de ene na de andere uitdagende hole om de hoek. Par 3’s van 190 meter, par 4’s van 290 meter en lange par 5′s vormen een ware uitdaging, maar ook een groot risico in verband met het vele water.

De baan is met de brede fairways voor de technische speler niet een al te moeilijke opgave, maar elke misslag wordt genadeloos afgestraft. De vele waterpartijen en diepe bunkers maken het voor de minder begaafde speler een genot om het vele water en zand te trotseren.

uitzicht op hole 3 van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand

uitzicht op hole 3 van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand

De baan kent een aantal spectaculaire holes waar de golfvaardigheden danig op de proef worden gesteld. Op de eerste negen holes zijn met name hole 2, 5, 6 en 7 de moeite waard. Alle greens worden beschermd door water en bunkers, precisie is dus geboden.

Hole 4, een par 5 van 469 meter, biedt voor zowel de gemiddelde als gevorderde golfer volop kansen om een birdie of een eagle te maken. Hole 6, wederom een par 5 van 530 meter, is een zéér lastige hole, coursemanagement is een absolute noodzaak. De green, die als een soort van eilandje in het water ligt, lijkt makkelijk aanspeelbaar, maar wordt door de meeste spelers onderschat met strafslagen tot gevolg.

De caddie bezig met coursemanagement op hole 6 van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand

De caddie bezig met coursemanagement op hole 6 van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand

De tweede negen holes herbergen ook een groot aantal uitdagende holes. De eerste holes zijn relatief eenvoudig, maar het feest begint pas echt op hole 13. Deze par 5 hole van 551 meter, biedt voor de longhitter kans om met twee slagen op de green te komen. Het nemen van risico kan veel extra slagen kosten, vlak voor de green ligt het water op de loer. Op hole 14, een par 3 van 180 meter, moet er ruim 150 meter over water geslagen worden.

Op hole 15 wederom water, bij een te korte afslag kan je niet voor de green gaan, bij een te lange afslag eindigt de bal onherroepelijk in het water. Op hole 16, een par 4 van 277 meter, kunnen longhitters zich uitleven om met één slag op de green te komen.  Wel dient er rekening gehouden te worden met de maar liefst vijf bunkers rondom de green en het water links van de green.

Uitzicht op fairway 16 van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand veel water

Uitzicht op fairway 16 van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand veel water

Op hole 17, een listige par 3 van 157 meter, wacht wederom water. De green wordt ook hier omgeven door diepe zandbunkers.

lastige approach naar de green toe op hole 17 van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand

lastige approach naar de green toe op hole 17 van Muang Kaew Golf Bangkok Thailand

Hole 18 is de laatste en heeft één van de lastigste greens, deze par 5 van 509 meter, is voor longhitters de hole om voor de eagle te gaan. Met een goede afslag liggen hier kansen voor een mooie laatste hole. Het water rechts van de green kan echter wel roet in het eten gooien.

Na een mooie ronde golf wacht een heerlijk koud glas bier in het clubhuis in combinatie met een heerlijk Thais gerecht. Alle faciliteiten zijn aanwezig, de kleedkamers zijn ruim en luxe ingericht. Indien gewenst kan er kostenloos gebruik gemaakt worden van het zwembad. In de golfshop is er een grote keuze uit aanbod van allerlei golfartikelen. De prijzen van clubs liggen lager dan in Europa, maar wees bedacht op invoerrechten bij het importeren.

De adviezen van de caddie op de greens zijn goed, zij kennen de greens door en door. Voor het kiezen van de club blijft het advies je eigen gevoel te kiezen. Het geven van fooi is min of meer verplicht, de caddies verdienen maar een paar euro per dag.

Voor zowel de zakenreiziger als de toerist is het een aangename afwisseling om een balletje te kunnen slaan en de drukte/smog van Bangkok te kunnen ontvluchten. Muang Kaw Golf is zonder meer geschikt om op ontspannen wijze Bangkok tijdelijk te ontvluchten en absoluut een aanrader. De prijzen voor een greenfee (18 holes) liggen rond de €45.-

Meer informatie is te vinden op de website van Muang Kaw Golf:  http://www.muangkaewgolf.com/

Tekst en foto’s: Valentijn Crum

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Dominicaanse Republiek

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl