Home » -travel »Spanje »Spanje-Costa Brava » Currently Reading:

Golfen tussen de pijnbomen op Golf Platja de Pals

december 27, 2010 -travel, Spanje, Spanje-Costa Brava No Comments

Golf Platja de Pals ligt in het gelijknamige plaatsje Platja de Pals aan de mooie kust van de Costa Brava. De Costa Brava mag met zijn negen golfclubs een waar golfparadijs genoemd worden. De in totaal 11 golfbanen zijn van prima kwaliteit.

Golf Platja De Pals behoort volgens het tijdschrift Golf World tot de 100 beste golfbanen van de wereld, genoeg redenen voor de redactie van Golfvivant om er te gaan spelen.

Al direct bij het oprijden van de lange oprijlaan wordt duidelijk dat dit een van de oudste banenvan de Costa Brava is. Het clubhuis oogt wat verouderd, maar doet wel chique aan. De baan, in 1966 aangelegd naar ontwerp van Sr. F.W. Hawtree, oogt volwassen en wordt aan vrijwel alle kanten omgeven door de vele heerlijk ruikende pijnbomen.

De baan is niet al te moeilijk te noemen, wel maken de vele bomen en lastig aangelegde bunkers dat precisie van belang is. De eerste 12 holes kenmerken zich door een Brits karakter, de overige 6 holes hebben veel weg van holes van een Nederlandse baan.

De pijnbomen staan niet alleen naast de baan, maar ook vlak voor de greens

De mooiste en tevens moeilijkste holes op deze par 73 baan (lengte mannen 5940 meter, vrouwen 5360) zijn zonder meer de par 3’s. De fairways van de eerste holes van de baan zijn niet al te breed. Mede door de vele pijnbomen en her en der het hoogteverschil kunnen menig golfer tot wanhoop drijven.

De afsluitende hole van de eerste negen holes, een par 3 van 140 meter is een mooie en uitdagende hole. Ondanks de geringe lengte is dit een hole waar vele golfers met minder plezier aan terug zullen denken. Vanaf de teebox moet men eerst over een grote plas naar de hoger gelegen green slaan. Is de bal tekort dan roltx deze richting het water. Slaat men de bal te ver naar rechts dan rolt de bal zo’n 20 meter naar beneden het pijnboombos in. Voor publieksspelers een mooie hole waar het terras vrijwel naast ligt.

Hoe slag je hier richting de green? Over de bomen heen?

De meest bijzondere hole is hole 13, een relatief makkelijk ogende hole van slechts 124 meter. Eenmaal op de teebox aangekomen ziet men gelijk waarom deze hole zo bijzonder is Men moet, om de green te bereiken, de bal over de hoge boomtoppen spelen naar de 25 meter lager gelegen green. Zeker geen makkelijk opgave, alhoewel een Stroke Index 17 anders doet vermoeden.

Hole 15, opnieuw een par 3 van 175 meter is ook geen makkelijke opgave. Deze hole is 175 meter lang en men slaat af van een teebox die zo’n 8 meter hoger ligt dan de fairway en green.  De bunkers, die om de green heen op de loer liggen, verplichten je tot een goede clubkeuze en dito afslag.

De baan heeft wel te lijden onder de warmte, de fairways verkeren niet in al te beste staat. De greens zijn in goede staat en zijn vele malen sneller dan de greens in Nederland.

De greens verkeren in uitstekende staat zoals deze lastige pianogreen

Opvallend is het groot aantal Nederlanders dat je hier tegenkomt, je waant hiermee eerder op een baan aan de Nederlandse kust dat aan de Costa Brava. De baan is voor golfers van alle niveau de moeite waard, maar of deze baan thuishoort in het rijtje van de mooiste 100 banen van de wereld, dat durft de redactie van Golfvivant te betwijfelen. De baan is wel uitdagender dan een groot aantal banen in Nederland.

Vanuit hotel La Costa gelijk de baan in

Aan de 16de hole gelegen ligt het hotel La Costa, dit vier sterren hotel is  een ideale uitvalbasis voor vakantie met het gezin. Naast golfen zijn voor alle voorzieningen hier te vinden. Het grote zwembad en het strand, dat  op zo’n 150 meter ligt, maakt het voor zowel jong als oud een prima locatie om te verblijven.

De redactie van Golfvivant verbleef een nachtje in het hotel en genoot s’ avonds van een heerlijk diner in combinatie een heerlijke lokale wijn. Na s’ avonds met het geluid van de krekels in slaap te zijn gevallen gaat de wekker s ochtends vroeg. Na een goed ontbijt de baan in. Voor gasten van hotel La Costa hanteert men in de golfshop een zeer aantrekkelijk tarief. Ook kan men tegen een sterk gereduceerd tarief spelen op de baan Golf Serres de Pals. Deze baan ligt zo’n 8 km verder op.

Meer informatie over de baan is hier te vinden. Voor informatie over hotel La Costa klik hier.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl