Home » -travel »Madeira »Portugal » Currently Reading:

Golfen op zonnig madeira

december 21, 2009 -travel, Madeira, Portugal 1 Comment
 “Zonnig Madeira….” Wie kent deze beroemde twee eerste woorden uit het refrein van het loflied op het bloemeneiland Madeira van Eddy Christiani niet.

Blik op Funchal vanfaf Palheiro Golf.

Blik op Funchal vanfaf Palheiro Golf.

Wanneer het vliegtuig landt op de luchthaven van Funchal is het inderdaad zonnig en met 27°c aangenaam van temperatuur. Trouwens, met een vliegtuig landen op Madeira is niet meer zo’n hachelijk avontuur als in vroegere jaren. Toen was je bij het landen bang dat de landingsbaan te kort was en bij het opstijgen was je bang dat de startbaan te kort was. Sinds september 2000 is de luchthaven tot grote opluchting van de bezoekers uitgebreid met een start- c.q. landingsbaan die lang en sterk genoeg is om de grootste en modernste burgervliegtuigen veilig te kunnen laten starten en landen. Deze start- annex landingsbaan is gebouwd op een gigantisch woud van betonnen pilaren van elk een metertje of 60 meter hoog. Ik heb ze niet persoonlijk geteld, maar het zijn er gigantisch veel. Dit bouwtechnische hoogstandje is bekroond met diverse internationale prijzen voor technische innovatie, niet gek voor zo’n klein eilandje in de Atlantische Oceaan.

LEES VERDER

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. [...] Madeira is vrijwel hersteld van de overstromingen in februari, hier en daar is men nog aan het werk met herstelwerkzaamheden, maar het leven heeft zijn normale gang weer genomen. De golfbanen zijn gespaard gebleven van de zware regenval en liggen er prachtig bij. [...]

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl