Home » -travel »Dubai »Midden Oosten » Currently Reading:

Golfen op The Els Club in Dubai; zand, zand en nog een zand

december 29, 2011 -travel, Dubai, Midden Oosten No Comments

Voor de golfers die in het Midden-Oosten een balletje willen slaan is Dubai het summum. Deze wereldstad heeft golfers veel te bieden, veel zon, prachtige banen, heerlijke restaurants en de meest bijzondere architectonische ontwerpen.

Golfvivant speelde al op een flink aantal golfbanen in en rond Dubai, dit maal kozen we voor de Ernie Els Club in Dubai Sport City. Vanaf het centrum van Dubai is het zo’n 25 minuten rijden naar deze golfclub. Al voordat we aankomen bij de golfbaan is het duidelijk dat de crisis ook Dubai hard geraakt heeft. Tientallen bouwkranen staan werkloos naast enorme geraamten die al lang dienst hadden moeten doen als exclusief penthouses.

Ernie Els in actie op the Els Club

Ernie Els in actie op the Els Club

Bij het uitstappen van de auto op de imposante parkeerplaats staat er gelijk een van de medewerkers klaar om de auto te parkeren en de golftassen uit te pakken. Deze worden vervolgens keurig naar het clubhuis vervoerd.
Het clubhuis en de drivingrange zijn groots opgezet en van alle gemakken voorzien. Het clubhuis heeft de allure van een clubhuis dat dienst zou kunnen doen op een van de toernooien op PGA of European Tour.
Na het inslaan gaan we snel de baan in met een buggy en flink wat flesjes water. Op de eerste teebox wordt duidelijk dat dit een echte desert linkscourse is naar ontwerp van de Zuid-Afrikaanse topgolfer Ernie Els.De fairway is een smalle strook strak gemaaid gras en wordt aan alle kanten ontsloten door zand, zand en nog eens zand. Afzwaaiers worden hier dus genadeloos afgestraft.

Groot voordeel is dat middels het GPS systeem in de buggy alle afstanden tot de bunkers, waterpartijen en de vlag worden aangegeven. Dit maakt het er wat makkelijk op. Door de droge lucht vliegen de ballen verder, wel even wennen dus qua distance control.
Eenmaal in de baan is de voornaamste uitdaging de bal op de fairway houden, veel water komt niet in het spel voor. De baan is niet echt moeilijk en uitdagend, op enkele mooie holes na.

Naast de strak gemaaide fairways is er heel veel zand te vinden

Hole 4 is een par 3 van 178 yards met veel bunkers, om de green te bereiken moet je de juiste lengte hebben. Een te korte bal en deze rolt zo’n 30 meter naar beneden. Precisie is van groot belang, de drie bunkers die om de green liggen maken het er niet makkelijk op.
Hole 5 is een uitdagende par 5 van 544 yards. Voor de longhitters is de green is twee slagen te bereiken, maar wel moeten maar liefst de zes bunkers rondom te green vermeden worden. Voor de gemiddelde golfer is het zaak vanaf de teebox de bal rechtdoor te spelen en daarna de dogleg naar links te volgen. Een lastige pinpositie naast de linkerbunker maakt het er niet makkelijker op.
Hole 7 is wellicht de mooiste hole van de baan. Om de fairway te bereiken moet er deels over water gespeeld worden. Bij het aanspelen van de green, de pinpositie naast het water en de bunker, wordt elke onzuivere bal afgestraft. Eenmaal op de green moet men de snelheid van het putten goed onder de knie hebben, is de put te snel dan rolt deze de bunker in of de green af.

Een blik op de fairway en green van hole 17 van the Els Club

Hole 17 is een lange par 3 van 212 yards met veel bunkers. Vanaf de teebox naar de green slaat men over een diep gelegen fairway heen die pas halverwege de hole begint. Ook hier ligt rondom de green meer zand dan gras. Eenmaal op de pianogreen moet men rekening houden met de steil aflopende green, slechts een zacht tikje en de bal loopt een meter of zes naar beneden.
Na afloop kan men prima nagenieten op het terras van het clubhuis, alle westerse drankjes worden hier geschonken in combinatie met allerlei lekkere wereldgerechten.

Deze baan is een bezoekje waard, de vele bunkers en zandpartijen maken het er niet makkelijker op. Wel moet er gezegd worden dat in en rond Dubai eker banen te vinden die de golfer meer uitdaging en plezier bieden. Klik hier voor meer banen in Dubai.
Meer informatie over the Ernie Els golfclub is hier te vinden. Voor liefhebbers die niet kunnen wachten om deze baan te spelen, de baan is ook de spelen met het spel Tiger Woods 2012 van de spellenfabrikant EA Sports.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl