Home » -travel »Spanje »Spanje-Costa Brava » Currently Reading:

Golfen op een van de mooiste banen van Europa, de PGA Catalunya Tour Course

december 11, 2010 -travel, Spanje, Spanje-Costa Brava No Comments

Veel liefhebbers van zon, zee, cultuur en sport trekken elkaar weer naar de Costa Brava om de vakantie door te brengen. Een van de mooiste steden aan de Costa Brava is zonder twijfel de stad Girona. De stad kent een rijke historie, zo werd de stad maar liefst 25 maal belegerd door verschillende legers. De invloeden van de diverse belegeraars is overal terug te vinden, het historische centrum is een goed bewaard geheim gebleven.

De buitenkant van Girona doet wellicht wat saai aan, maar het centrum met de vele schitterende gebouwen ( Joodse wijk, kathedraal, kerken en pleinen) is absoluut een bezoek absoluut waard.

Zo’n 10 kilometer ten zuiden van Girona ligt het bekende golfresort PGA de Catalunya. Dit resort is nog jong, maar doet zeer volwassen aan. In totaal zijn er twee lussen van 18 holes, de Stadium Course en Tour Course. Golfvivant speelde eerder op de Stadium Course, lees hier de review. Voor de liefhebber van mooie en uitdagende golfbanen is het een must hier te spelen. Alles klopt gewoon op deze banen, de layout, de fairways, de greens, alles is simpelweg top.

Genieten van golf op een de mooiste banen van Europa, op de PGA Cataluna

Niet voor niets staat de PGA Catalunya hoog in allerlei ranglijsten als een van de beste golfbestemmingen. Zo staat de PGA Catalunya in de top-10 van beste golfbanen van het bekende Golf World magazine, naar onze mening terecht. Zo vertelde topgolfer  Floris de Vries onlangs aan Golfvivant dat deze twee banen ook hoog op zijn persoonlijke favorietenlijst staan.

De Tour Course is wat minder moeilijk dan de Stadium Course, maar biedt voor zowel de beginner als de gevorderde golfer zeker genoeg uitdaging. De vele waterpartijen, het hoogteverschil, de bunkers en de snelle greens maken het golfen op de Tour Course tot een waar genot. De bekende architecten Angel Gallardo en Neil Coles hebben een prachtige baan ontworpen waarbij vrijwel elke hole iets speciaals te bieden. De mooiste hole staan onderstaand  beschreven.

Gelijk op hole 1 wordt men geconfronteerd met het hoogteverschil. Deze par 4 van 299 meter is gelijk een uitdaging. Vanaf de hoog gelegen teebox slaat men richting de 20 meter lager gelegen fairway. Om de green te bereiken zal er zo’n 15 meter omhoog gespeeld moeten worden, bepaald geen makkelijk opgave. Aan de linkerkant loopt de green sterk af en rolt de bal gelijk in een van de diepe bunkers.

Keuze genoeg, veel bunkers op hole 4 van de Tour Course van golfbaan PGA Catalunya

Hole 4, een par 4 van 270 meter, is zeker ook spectaculair.  Al bij de afslag komt men voor de keuze te staan. De dogleg naar rechts, op zo’n 180 meter van de teebox, stelt je voor de keuze tactisch te spelen. Over de fairway verspreid liggen enkele bunkers. Op rechts wacht, bij een minder goed geslagen bal, het bos. Precisie is bij de approach van groot belang, voor de green ligt veel water en enkele bunkers.

Hole 7 is er een om te smullen. Deze par 5 van slechts 411 meter lijkt op het eerste oog gemakkelijk. De vele bomen en de dogleg maken het echter niet gemakkelijk. Om bij de green te komen moet men wederom om hoog spelen, dit keer zo’n 20 meter. Voor de green liggen opnieuw een groot aantal lastige bunkers.

Aangekomen bij de teebox van hole 9 kan men via een praatpaal eten en drinken bestellen. Deze staan klaar bij het verlaten van de green van hole 9. Na de turn gaat het onverminderd verder met het genieten van deze baan.

Uitzicht vanaf de teebox van hole 12 op de fairway van PGA Catalunya

Hole 12 is een korte par 4 van 303 meter. Op de teebox aangekomen doemt het gevaar op, een grote plas water. Voor de beginnende golfer een nachtmerrie, om over het water te geraken dient men zo’n 140 meter ver te slaan. Wederom vindt men rondom de green een groot aantal bunkers.

De moeilijkste hole is de 13de. Deze par 4 van 323 meter heeft een dogleg naar echts en een lastige approach richting de green. Vlak voor de green vindt men water, de vlag staat normaal vlak naast het water gestoken.  Een te korte bal en de bal landt in het water.

Een van de mooiste holes is hole 15, een bijzonder lastige par 5 van 416 meter. De brede fairway biedt genoeg ruimte. De moeilijkheid zit echter in het benaderen van de eilandgreen. De green wordt voor driekwart omgeven door water. De grote green biedt ruimte genoeg voor longhitters om de green met twee slagen te halen, maar de green loopt sterk af en is bijzonder snel.

Het gebruik van een buggy op golfbaan PGA Catalunya in de zomer is geen luxe, maar noodzaak

Een bezoek aan een van de twee banen van PGA Catalunya is zeker de moeite waard, niet voor niets behoren de banen tot de top in Europa. In de zomermaanden kan het warm zijn op de baan. Personeel van de baan rijdt rond in een buggy met water, frisdrank en broodjes. Het advies is desondanks zelf genoeg water mee te nemen. Het huren van een buggy is geen overbodige luxe.

Meer informatie over PGA de Catalunya is hier te vinden.

The Green Course

The Red Course

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl