Home » -travel »Oostenrijk » Currently Reading:

Golfen in Oostenrijk, Bregenzerwald

juli 19, 2016 -travel, Oostenrijk No Comments

Heerlijk om eens niet al te veel keuze te hebben. Wanneer je op vakantie gaat naar dit gebied in Oostenrijk, is Golfpark Bregenzerwald in Riefensberg de enige serieuze golfbaan. De provisorische driving range en par 3 baan in Mellau mag geen naam hebben in vergelijking tot dit mooie 18 holes complex.

bw

 

Vorarlberg is vanuit Nederland vrij vlot te bereiken. Vóór München omlaag en  minder dan 900 km vanaf Utrecht. Het Bregenzerwald gebied bestaat uit 22 (berg)dorpen die goed samenwerken in het toeristisch aanbod.

 

 

 

 

Met minimaal drie overnachtingen ontvangt iedere persoon de Bregenzerwaldcard. Hiermee kun je de o.a. kabelbanen en zwembaden gratis in. Prachtige bergwandelingen zijn hier te maken, schitterende mountainbike tours, maar dus ook je golfclubs meenemen.

Golfpark Bregenzerwald is voorzien van een ruime drivingrange, een puttinggreen en enkele chippinggreens. Hiervan waren er nog een paar van in ontwikkeling getuige de ingezaaide gedeeltes.

golfer

Natuurlijk is golfen tussen de imposante bergtoppen altijd een belevenis. Na een paar holes is dat nieuwtje eraf en blijft de baan gelukkig spannend genoeg voor een uitdagende ronde. In de eerste fairway staat een golfer geprikt die je welkom heet na een mooie afslag.

De eerste holes zijn verder leuk opgezet met blinde doglegs, downhill en uphill par 4 holes. De par vijf zevende oogt kort, maar omhoog spelend en een approach naar een door water beschermde green, blijkt het toch een pittig hole’tje.IMG_20160712_122903

 

 

Meteen daarna gevolgd door een par drie met smalle doorgang heuvelaf. Continu is het hoogteverschil aanwezig wat het een spectaculair gezicht maakt als je drive goed zichtbaar afsteekt tegen de bergen op de achtergrond. In het halfway house na hole 9 staat een self service koffie automaat met koffie to go voor een euro. Een welkome break, en hoe simpel kan het zijn.

par-3De tweede negen zijn de spannendste van de twee lussen, waar de par drie 14e eruit springt. Vanaf de gele tee 130 meter lijkt eenvoudig maar met hoogteverschil van een meter of 30 kun je gerust twee clubs minder slaan dan gewoonlijk. Laat je de bal landen op de postzegel in de diepte, dan houdt de green goed. Die zijn over het algemeen niet van superkwaliteit, maar de hierin aanwezige schimmels zijn o.a. een gevolg van het vochtige weer de weken vóór onze komst.

Toch is de baan verder goed in conditie met de fairways dik in het gras. Oefen je up-, down-, en sidehill liggingen op deze par 71 baan met gevarieerde holes. De ontvangst is uiterst vriendelijk, en de koffie na afloop, netjes geserveerd met een glaasje water ernaast smaakt ook prima. Kortom, Golfpark Bregenzerwald is zeer aan te raden voor een rondje tijdens een vakantie in deze regio.

Andere tips voor lokale activiteiten zijn bijvoorbeeld:

- een culinaire wandeling (ontbijt, lunch en diner op diverse plekken op en rond de bergen)

- sportief kletteren, paragliden of vliegvissenbw-2

- mountainbiken of “gewoon” fietsen

- huttentochten

- geocachen

- kinderactiviteiten en familieprogramma’s

Voldoende aanbod om je een week of meer te vermaken. Voor meer informatie over het Bregenzerwald kijk op www.bregenzerwald.at

Over Golfpark Bregenzerwald kun je meer vinden via www.golf-bregenzerwald.com

 

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Turkije

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl