Home » -travel »Noorwegen » Currently Reading:

Golfen in Noorwegen

maart 2, 2010 -travel, Noorwegen No Comments

De meeste mensen denken bij Noorwegen niet gelijk aan golf, maar eerder aan  de prachtige natuur en de lange winters.  Toch heeft Noorwegen veel meer te bieden dan alleen maar sneeuw. Ook in de zomer heeft Noorwegen veel te bieden. 

Steeds Nederlanders weten Noorwegen te vinden voor een korte of lange vakantie. Afgelopen jaar bedroeg het aantal Nederlanders, dat naar Noorwegen trok, bijna 150.000. Noorwegen heeft veel meer te bieden dan alleen sneeuw voor alle vormen van reisgezelschappen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de prachtige natuur, de fjorden, de vele monumentale gebouwen en de traditionele keuken.

Dat golfen erg populair erg populair is in Noorwegen, blijkt wel uit het aantal golfers. Van de 4,8 miljoen mensen zijn er ruim 125.000 lid van een golfclub of golfvereniging. De meeste golfbanen zijn te vinden in en rond Oslo en in de buurt van andere grotere steden als Bergen, Stavanger en Trondheim, maar soms ook in de meer dunbevolkte gebieden. Er zijn momenteel 89 9-holes en 60 18-holes golfbanen in Noorwegen.

Uitzicht van de tee vanaf een van de mooie holes van de Kvinesdal og Omegn Golfklubb

Uitzicht van de tee vanaf een van de mooie holes van de Kvinesdal og Omegn Golfklubb

Een van de bekendste banen van Noorwegen is de Kvinesdal og Omegn Golfklubb te Knivesdal. Door de lezers van de Noorse golfwebsite golferen.no werd deze baan uitgeroepen tot mooiste golfbaan van Noorwegen.

Deze 18-holes baan, gelegen in het bos met uizicht op het dorpje Knivesdal, is geopend van april tot november. Vlakbij de baan ligt een hotel dat voorzien is van alle gemakken.

Uitzicht op de prachtige tweede hole van de Kvinesdal og Omegn Golfklubb in Noorwegen

Uitzicht op de prachtige tweede hole van de Kvinesdal og Omegn Golfklubb in Noorwegen

Onderstaande lijst vonden wij op de populaire Noorse golfwebsite Golferen.no. Het is overzicht van de tien mooiste golfbanen van Noorwegen volgens de bezoekers van de Noorse website Golferen.no (Bron golferen.no) Voor suggesties houdt de redactie van Golfvivant zich natuurlijk altijd aanbevolen.

 1. Kvinesdal og Omegn GK – Skaren Golfpark
2. Nøtterøy GK
3. Surnadal Golfpark
4. Kongsvinger GK
5. Meland GK
6. Nordvegen GK
7. Borre Golfbane
8. Moss og Rygge GK – Evje Golfbane
9. Norsjø GK
10. Tyrifjord GK

De redactie van Golfvivant gaat komend jaar wil ook een groot aantal banen in Nederland en daarbuiten spelen. Naast een groot aantal andere landen zal de redactie van Golfvivant ook Noorwegen gaan bezoeken. Hiervan zal een uitgebreid verslag te lezen zijn op golfvivantt waarin de mooiste plekjes in Noorwegen en de beste golfbanen nader belicht worden.

 Voor een overzicht van alle golfbanen in Noorwegen, klik hier.

Voor meer algemene en toeristische informatie over Noorwegen klik hier.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl