Home » -travel »Zweden » Currently Reading:

Golfen in Lapland

mei 24, 2009 -travel, Zweden No Comments

In het desolate landschap van noord-Zweden, 250 km boven de poolcirkel gelegen golfbaan (9 holes). Met de zeer grote hoogteverschillen op een aantal afslagen zeker uitdagend te noemen. Kwalitatief is aan de fairways en greens te merken dat het terrein het grootste deel van het jaar in een winterlandschap is veranderd.bjorkliden-golf Sterk bergachtige baan met relatief weinig bos en enkele waterhindernissen. De grootste vijanden voor de golfer zijn de nog echt ruige rough en de hoogteverschillen die de overzichtelijkheid niet ten goede komen. Plaatselijk lag er op de baan (eind juli!) nog wat sneeuw en ijs. Tussen de holes is het af en toe een stevige klim en/of wandeling. Goede golfschoenen zijn een must, evenals muggenolie.

Golfen is in Zweden nog steeds geen massasport.

Golfen is in Zweden nog steeds geen massasport.

Kiruna Golfclub

Eenvoudige 18 holes baan in prachtig landschap. De fairways en greens zijn van wat mindere kwaliteit. Een aantal banen is daarnaast dicht bij elkaar gelegen. Bewegwijzering naar de verschillende banen is soms onduidelijk. Heerlijk zijn de ruimte en de rust op de baan. Soms tussen verschillende holes een stevige wandeling. Weinig uitdaging in de vorm van natuurlijke hindernissen. De baan is zeer laagdrempelig; reserveren is niet noodzakelijk en de greenfee is aantrekkelijk (circa € 25,00).

Golfclub Kiruna
Adres: FöretagarCentrum
981 41 Kiruna

Telefon: 0980-82173

E-mail: kansli@kirunagolfklubb.se

http://www.bjorkliden.com

Adres:
Björkliden Fjällby AB, 981 93 Björkliden

Telefoon:
+46 (0)980 64100

email:
info@bjorkliden.com

http://www.midnightteetime.com

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl