Home » -travel »Noorwegen »video » Currently Reading:

Golfen boven de Poolcirkel

mei 25, 2009 -travel, Noorwegen, video No Comments
Dat moet wel een bijzondere ervaring zijn: golfen rond middernacht.

Dat moet wel een bijzondere ervaring zijn: golfen rond middernacht.

Noorwegen is zo’n land dat me al jaren trekt. De rust, ruigheid en leegte fascineren mij enorm. De natuur is er geweldig. Toch ben ik er alleen in de winter geweest.  Dat gaat hopelijk snel veranderen want Arnoud Ursem speelde op een prachtige linkscourse boven de Poolcirkel. Wat een natuurpracht! En wat te denken van golfen om middernacht terwijl de zon schijnt.

Lofoten Golf Links

De gehele dag door kun je hier afslaan...

De gehele dag door kun je hier afslaan...

Spectaculaire golfbaan (9 holes) direct gelegen aan de kust. De golfbaan is op zich technisch niet zeer uitdagend en op een relatief kleinschalig terrein aangelegd. Zeker gezien de zeer noordelijke ligging van de baan waren de fairways en greens in uitstekende staat. Het zoeken van een afgezwaaide bal buiten de fairway tussen de zeekraal en het slik is echter geen eenvoudige opgave; enig richtingsgevoel in de afslag is gewenst. De vriendelijke ontvangst, de spectaculaire ligging (met afslagen over strandbaaien en vanaf rotsen) en de mogelijkheid te genieten van de middernachtzon, maken het echter een bijzondere ervaring. De faciliteiten rond de baan zijn zeer eenvoudig, de tarieven zijn echter ook aantrekkelijk. De belangrijkste indruk die echter achterblijft is echter het fantastische uitzicht over de noordelijke oceaan.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Zweden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl