Home » -travel »Lifestyle »Oostenrijk » Currently Reading:

Golfclub Murhof, Steirische golfhistorie met een Nederlands tintje

augustus 17, 2010 -travel, Lifestyle, Oostenrijk No Comments

De rivier de Mur is de grootste rivier in de Oostenrijkse Steiermarken en slingert zich van de Lungau hoogvlakte in het Salzburgerland via allerlei bochten door het Steirische landschap om uiteindelijk via Slovenië in Hongarije uit te monden in de rivier de Drau. Maar wat voor ons golfers veel interessanter is, zijn de diverse golfbanen die langs en in de buurt van de Mur liggen.

Een mooie rustieke entree op golfclub Murhof

Zo ook Golfclub Murhof die zichzelf “Der Klassiker” noemen omdat ze de oudste en eerste golfclub van de Steiermark zijn en één van de oudere golfbanen in Oostenrijk. In mei 1964 werd de baan oorspronkelijk als 9-holes golfbaan officieel geopend om in 1973 door onze eigen Joan Dudock van Heel naar 18 holes uitgebreid te worden, een Hollands tintje in de Oostenrijkse golfhistorie!

LEES VERDER

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Italië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl