Home » -travel »Europa »Nieuwsbrief »Oostenrijk » Currently Reading:

Golf in Oostenrijk, en der Kaiser kijkt toe.

april 9, 2011 -travel, Europa, Nieuwsbrief, Oostenrijk No Comments

In een wintersportland als Oostenrijk ligt de nadruk natuurlijk vooral op het sneeuwtoerisme. Hele dorpen werken mee om het de skiërs en snowboarders naar de zin te maken tijdens de 4 a 5 maanden van het winterseizoen. Tijd voor ontspanning is er niet, zeven dagen buffelen in de skishop, bij de lift, of in de horeca, het is normaal voor de plaatselijke bevolking.

Zo ook in het gebied Wilder Kaiser. In de winter heb je een gigantisch skigebied tot je beschikking. Maar wanneer april aanbreekt en de sneeuw langzaam smelt, wordt het “Tourismusverband” steeds actiever met zomeractiviteiten.

Want ook zonder sneeuw is het heerlijk om in de Alpen te verblijven. Golf wordt steeds meer als zo’n zomeractiviteit gepromoot. En het moet gezegd, Oostenrijk is zich gaan ontwikkelen als een prima golfbestemming.

In het dal waar ’s winters de langlaufloipe wordt gespoord, is ruimte genoeg om mooie golfbanen aan te leggen. En doordat het sneeuwdek het gras beschermt, is in het voorjaar de baan zeer snel weer bespeelbaar.

We speelden op Golfplatz Wilder Kaiser in Ellmau. Genoemd naar het Wilder Kaiser gebergte dat je vanaf de gehele baan kunt zien. Doordat München een uurtje rijden is, hebben veel Duitsers een huis in dit bijna mondaine dorp.

De club heeft bijvoorbeeld Franz Beckenbauer of Michael Schumacher regelmatig te gast. Er worden voor de leden veel wedstrijden georganiseerd maar ook greenfeespelers zijn welkom. € 75,= voor 18 holes is een gangbare prijs voor een dergelijke baan.

Er liggen 27 holes te wachten die prachtig zijn aangelegd. Water komt vooral op de Ellmau lus (blauw) het meest in het spel. Daar vind je ook twee pittige par vijven, van de backtees ruim 500 meter.

De 9 holes “Tirol” zijn de jongste aanwinst. Hole acht en negen van het zwarte parcours lopen rond de vijver met prachtige fontein. Met de Wilder Kaiser op de achtergrond is dat een gegarandeerd foto-moment!

Na het spelen is het goed toeven op het terras. Vanaf medio mei kun je verassend in een polo genieten van het lekkere weer. Tussen de bergen is dat altijd wat onvoorspelbaar natuurlijk, dus een regenpak in de tas is geen overbodige luxe. Ellmau is een echt bergdorp met gezellige stubes maar tegelijk van alle moderne gemakken voorzien.

Als je naast golf ook nog houdt van wandelen en mountainbiken, kun je je uitleven op de vele tracks. En de gondel omhoog het skigebied in, zorgt voor vele wandelroutes met prachtige uitzichten. Je vind er verder een zwemparadijs met wellness center en goede hotels zijn niet moeilijk te vinden.

Een voorbeeld van een prima prijs-kwaliteitverhouding is Ellmauer Hof. Dit familiehotel ligt aan de weg van Scheffau naar Ellmau en biedt prima kamers en arrangementen. Van de weg heb je geen last door de extra aangebrachte beglazing. En de golfbaan is bijna wandelend te bereiken.

Dichtbij dit hotel ligt nog “Kaisergolf”. Niet te verwarren met de 27 holes baan die we hiervoor beschreven. Kaisergolf heeft  9 kleine holes. Kwalitatief niet vergelijkbaar maar voor een rondje tussendoor altijd een leuke afwisseling.

Conclusie: golf in Oostenrijk, zeer de moeite waard.

Golfvakanties Oostenrijk

Wilder Kaiser Golf

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Oostenrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl