Home » -travel »Tsjechie » Currently Reading:

Tsjechie: Golf in het land van het schuimende pils………

mei 1, 2009 -travel, Tsjechie No Comments

“Pilsener: Een biersoort, die kortweg ook wel pils wordt genoemd. Dit is wel het meest bekende bier in Nederland. Het werd rond 1850 gebrouwen in het Tsjechische Pilzen. Tegenwoordig is het een ondergistend goudgeel bier met veel koolzuurgas en een alcoholgehalte van rond de 5%.”En ja, in Tsjechië kun je golfen, heel veel en ook heel aangenaam zelfs! In het voormalige Oostblokland zijn inmiddels al 51 18-holesbanen en nog eens 53 9-­holesbanen te vinden en dit aantal is nog steeds groeiende. Omdat Tsjechië een landklimaat heeft kent het warme stabiele zomers en koude winters. De warme stabiele zomers zorgen voor een groene natuur en over het algemeen kan er nadat de sneeuw is verdwenen vanaf pakweg eind april totdat de eerste sneeuw in november weer begint te vallen worden gegolfd. Vanwege de strenge winters zijn er trouwens ook nog ongeveer 20 indoor faciliteiten in Tsjechië, toch opmerkelijk voor een land dat als golfnatie nog tamelijk onbekend is.

Het originele Tsjechische Budweiser Bier, lijkt niet op het Amerikaanse Budweisser!

Het originele Tsjechische Budweiser Bier, lijkt in de verste verte niet op het Amerikaanse Budweisser!

Toen in 1842 in de koele kelders van een plaatselijke brouwerij in het Tsjechische Pilzen het gist neersloeg op de bodem van de ketels, kon niemand vermoeden dat dat de geboorte was van ’s werelds populairste dorstlesser, het PILSENER BIER. Omdat het wereldwijd inmiddels een mooie traditie is om een ronde golf af te sluiten met dit koele schuimende dorstlessende vocht besloot ik dat het tijd werd om eens uit te zoeken of je voorafgaand aan al dat bier ook een beetje kan golfen in het geboorteland van het pilsenerbier.

LEES VERDER

Comment on this Article:







Gratis E-book? Schrijf in voor de Nieuwsbrief



Gratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Italië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl