Home » -travel »Frankrijk » Currently Reading:

Golf D’Hardelot les Pins, een aangename verrassing aan de Franse oppaalkust

juni 13, 2010 -travel, Frankrijk 2 Comments

Op slechts 4 uur rijden van Utrecht ligt Hardelot, een prachtig plaatsje aan de Franse Noord-West kust,  ook wel de Opaalkust genoemd.
In Hardelot liggen twee mooie 18-holes golfbanen die toebehoren aan de golfclub Golf D’ Hardelot.  De beide banen, Golf Les Pins en Les Dunes, kenmerken zich door de vele glooiende fairways, de vele pijnbomen, de vele waterpartijen en de snelle greens.

Golfbaan Les Pins (18 holes) is een oude en mooie baan die in 1906 is ontworpen. In 1931 is de baan herontworpen door de bekende Britse architect Tom Simpson. De baan wordt beschouwd als een van Europa’s mooiste banen, niet voor niets staat Golf D’Hardelot Les Pins op een 30ste plaats van de Top 100 Golf Courses. Golfvivant ging op onderzoek uit, speelde 18 holes en concludeerde dat Les Pins thuishoort bij de beste banen van de wereld.

De vele diepe bunkers, bomen en smalle greens maken de golfbaan Les Pins van Golf D'Hardelot tot een ware uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde golfer

De vele diepe bunkers, bomen en smalle greens maken de golfbaan Les Pins van Golf D'Hardelot tot een ware uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde golfer

Ondanks de geringe lengte van 5926 is het ook voor longhitters geen makkelijke baan, de vele duinen en pijnbomen dwingers de golfers tot tactisch spel. De uitdaging op deze par 73 baan begint gelijk op de eerste hole, een par 5 van 543 meter. Op zo’n 230 van de teebox wacht een diepe bunker. Bij de tweede slag richting de green, voor longhitters een optie, wachten aan weerzijden diepe bunkers van de green en rough met veel hoog gras.

Op hole 2, een relatief korte par 5 van slechts 434 meter, ligt op zo’n 200 meter een hoge duinpan op de loer. Eenmaal in de duinpan komt men tot de ontdekking dat de vele lage struiken het vaak nodig maken de bal tactisch opzij te spelen alvorens men de green kan aanvallen.

De prachtige green van hole 4 van les Les Pins

De prachtige green van hole 4 van les Les Pins

Hole 4, een par 4 van 332 meter, biedt een prachtig uitzicht vanaf de teebox op de fairway en de green. De hoger gelegen green lijkt makkelijk te approachen, maar de green is relatief smal en de bal rolt er gemakkelijk af.

Een bijzonder mooie hole is ook hole 7, een korte par 3 van 111 meter. Veel golfers zullen hun tanden stuk bijten op deze uitdagende hole. De green ligt zo’n 25 meter hoger gelegen dan de teebox en wordt omgegeven door diepe bunkers.Op deze hole wordt men bij te korte afslagen genadeloos afgestraft, de bal zal tientallen meters naar beneden rollen en kan men vrijwel opnieuw beginnen. Op zowel links als rechts liggen bomen duinpannen op de loer.

Zicht vanaf de teebox op de hoger gelegen green van hole 7 van les Pins, een uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde golfer

Zicht vanaf de teebox op de hoger gelegen green van hole 7 van les Pins, een uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde golfer

Een uitdagende hole is ook hole 9, deze hole kent een blinde afslag. Een paal op zo’n 200 meter geeft de richting om vanaf de teebox een idee te geven waar de bal ongeveer naar toe moet. Op deze par 4 van 348 is de afslag van groot belang, bij een afslag op rechts kan men de green niet bereiken. De bomen vormen een soort van trechter die de green, met een dogleg naar rechts, moeilijk bereikbaar maakt.

De smalle toegang tot de green op hole 9 vereist veel vaardigheid op Les Pins

De smalle toegang tot de green op hole 9 vereist veel vaardigheid op Les Pins

Na de turn wordt het er niet makkelijk op, de relatief korte holes zijn vaak moeilijk te bereiken door de vele doglegs en het hoogteverschil. De tweede negen holes kennen enkele mooie par -3’s. Op de 14de hole, een par 3 van 128 meter, moet wederom omhoog geslagen worden. Deze piano green loopt sterk af en minder precieze slagen worden gelijk afgestraft.

Hole 17, een hoog gelegen par 3 van 167 meter, loopt gelijkvloers, maar is zeker geen makkelijk opgave. Zowel de fairway als green zijn zeer smal. Bij een onzuivere slag op links ligt men zeker 20 meter lager, op rechts wachten de pijnbomen en duinpanen.

Hole 18 is ook zeker de moeite waard, deze par 4 van 348 meter, loopt recht naar het clubhuis, maar is een lastige opgave. Vanaf de hoog gelegen teebox slaat met zo’n 20 meter naar beneden, maar halverwege liggen bunkers die je tot goed coursemanagement dwingen. Bij de tweede slag richting de green wachten wederom een aantal bunkers en pijnbomen. Het vaak volle terras met tientallen ogen zullen menig golfer laten zweten tijdens de approach richting de green.

Na afloop is een bezoek aan het restaurant van Golf D’ Hardelot zeker aan te raden. Met mooi weer is het prima vertoeven op het terras waar men zicht heeft op de teebox van hole 1 en de prachtige green van de 18de hole. Op het menu staan veel lokale gerechten die van goede kwaliteit zijn en zeker de moeite waard zijn in combinatie met een van de heerlijke Franse wijnen. Het ontvangst is gastvrij en de bediening is vriendelijk. De vele internationale golfers die op Golf D’Hardelot spelen zorgen voor een aangename en relaxte sfeer.

Door de ligging van de baan vlak aan zee is de temperatuur aangenaam, wel is het gebruik van een buggy in de warme  maanden aan te raden. De dagelijkse leiding van Golf D’ Hardelot is in handen van oud European Tour spelers Ken Strachan. De sfeer op en rond de baan is gemoedelijk en een verademing in vergelijk met een aantal banen in Nederland.  Gezien het grote aantal goede golfbanen in de regio en de geringe reisduur van 4 uur leent deze baan zich voor een weekendje golf in Noord-Frankrijk. Golf D’ Hardelot Les Pins en Les Dunes zijn elke euro meer dan waard.

Er zijn diverse hotels in de regio te vinden. Hotel Regina is een prima twee sterrren hotel en ligt op een steenworp gelegen afstand van beide banen. Kamers zijn te boeken vanaf €68.-  Klik hier voor meer informatie over dit hotel. Meer informatie over Golfbaan D’ Hardelot is hier te vinden. Op de sites van ATOUT FRANCE, het Frans Bureau voor Toerisme, en www.noordfrankrijk-toerisme.com is veel nuttige informatie te vinden over Nord Pas de Calais.

Hardelot les Pins

Currently there are "2 comments" on this Article:

  1. [...] wordt gespeeld op de baan van SAINT OMER GOLF CLUB, gelegen aan de prachtige Franse Opaalkust.  Saint Omer Golf Club is een van de maar liefst negen golfbanen in die regio. Twee andere bekende [...]

  2. [...] schreven wij al over de prachtige, aan de Franse Opaalkust gelegen baan, Golf D’Hardelot Les Pins. De 18 holes van deze prachtige baan vol historie zijn niet de enige holes in Hardelot. In 1991 [...]

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Frankrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl