Home » -travel »Dubai »Midden Oosten » Currently Reading:

Golf in Dubai: Genieten in een oase van rust op Al Badia Golf Club

oktober 9, 2011 -travel, Dubai, Midden Oosten No Comments

Dubai is nog steeds booming, ondanks de mondiale crisis. De vele expats en Buitenlandse toeristen bepalen dan ook in belangrijke mate het drukke leven op straat in Dubai. Wie aan deze drukte wenst te ontsnappen is op Al Badia Golf Club aan het juiste adres.

Vanuit het centrum van Dubai is het zo’n 20 minuten rijden naar de buiten Dubai-stad gelegen golfbaan. Eenmaal aangekomen op het golfcomplex valt gelijk op hoe groot het contrast is met het centrum van Dubai, op en rond de golfbaan heerst absolute rust.

De baan ligt er, in tegenstelling tot enkele andere banen in Dubai, natuurlijk bij. De baan doet niet zo gekunsteld aan als bijvoorbeeld de Ernie Els course. De baan is ontworpen door de bekende golfbaanarchitect Robert Trent Jones Door  de grote hoeveelheid begroeiing waan je je niet in Dubai, maar eerder op een baan in Zuid-Europa. De baan, een par 72, is vanaf de backtees, ruim 6600 meter land.

Het impossante clubhuis met dito terrras

De baan van Al Badia Golf Club is zeker niet makkelijk, de smalle fairways en snelle greens maken het zelfs een technisch begaafd speler moeilijk. Daarnaast zorgen de vele watervallen en meertjes dat het een spectaculaire ronde wordt.

Het is wel aan te raden om met een buggy de baan in te gaan. Voordat men de baan in gaat krijgt men twee flesjes water mee, deze zijn, gezien de hoge temperaturen, zeker nodig. De buggy is voorzien van een gps-systeem met de complete layout per  hole. Dit is erg praktisch, je ziet gelijk de geslagen drive/afslag en belangrijker nog, de afstand van de bal tot aan de vlag. Ook worden de afstanden tot doglegs, waterpartijen en bunkers aangegeven.  Het helpt tevens je distance control te verbeteren. Met de buggy kan men ook de score per speler bijhouden.

De uitdagende green van de negende hole van Al Badia Golf Club

De baan is redelijk spectaculair te noemen, zelfs voor de lage handicapper is het een ware uitdaging. De meest spectaculaire holes zijn hole 2,3,11 en 18.

Hole 2 is een par-4 met een dogleg naar rechts. Aan de voor- en zijkant van de green ligt water, een te korte bal en de bal landt of rolt terug het water in. Ook maken de bunkers aan de achterzijde het er niet makkelijker op. De derde hole, een par 3, wordt aan de gehele linkerkant  ontsloten door water. De green ligt enigszins op links gezien vanaf de tee. Een lastig gestoken pinpositie vlak naast het water maakt het er niet makkelijk op, gelukkig valt de bal neer op zo’n 4 meter rechts van de pin.

Hole 11 is een ogenschijnlijk simpele par-3 van zo’n 150 meter. Vanaf de hoger geleden teebox moet men eerst over ruim 130 meter water heen slaan om op de smalle green terecht te komen. De green loopt hier sterk naar beneden af. Precisie is hier dus van groot belang.

De 18de hole mag met rust een echte 18de hole genoemd worden die op de European tour niet zou misstaan als laatste playoff hole. Deze par 5 van zo’n 455 meter lang, is een hole om van te watertanden. Om op de fairway te komen moet men een carry hebben van zo’n 185 meter. Voor de hogere handicappers is het een optie om via het begin van de fairway te spelen om zo het water enigszins te vermijden. Nadeel hiervan is dat men nog steeds 420 meter overhoudt om te overbruggen. Eenmaal op de fairway kan men kiezen voor een tweede slag richting de green, maar links van de green liggen water en diepe bunkers op de loer.  Eenmaal op de green dan wordt men getrakteerd op een zeer snelle pianogreen.

Na afloop is het genieten van het uitzicht dat men heeft van het hoog gelegen terras van het clubhuis. De heerlijkste drankjes en gerechten worden hier geserveerd door vriendelijk personeel. Men kijkt hier uit over de ruime driving range en ziet men in de verte de imposante skyline van Dubai.  Ook in de avonduren kan men hier terecht op de compleet verlichte drivingrange.

Kortom, de Al Badia Golf Club is misschien wat minder bekend dan de andere golfbanen in Dubai, maar qua baan en spelvreugde doet deze baan zeker niet onder voor de gerenommeerde golfbanen in Dubai. Absoluut een aanrader!

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Verenigde Arabische Emiraten (Dubai)

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl