Home » -travel »Spanje »Spanje-Costa Brava » Currently Reading:

Genieten van zon, zee en Golf Emporda aan de Costa Brava

mei 26, 2010 -travel, Spanje, Spanje-Costa Brava 1 Comment

De Costa Brava is bij vele mensen een geliefde vakantiebestemming met haar prachtige stranden, warme weer en heerlijke eten. Bij veel Nederlanders is echter het binnenland van de Costa Brava minder bekend. Het binnenland heeft veel te bieden, de vele authentieke dorpjes, de gastvrije bewoners, de prachtige landschappen en de ruige bergketens zijn een bezoek dan ook zeker waard.

Naast het bezoeken van de dorpjes en andere toeristische trekpleisters is het voor de golfer volop genieten. In de streek zijn er veel verschillende topbanen. Golfvivant speelde onder andere al op Golf Peralada en Club de Golf Costa Brava en genoot van de prachtige banen, de snelle greens en de omgeving. Dit maal toog de redactie van Golfvivant naar Emporda om te spelen op Golf Emporda. Emporda ligt vlakbij het plaatsje Pals. Golf Emporda is een modern golfresort en het bijbehorende hotel is voorzien van alle gemakken.

Hole 5 ziet er, net zoals alle andere holes, er goed verzorgd uitziet

Hole 5 ziet er, net zoals alle andere holes, er goed verzorgd uitziet

Om het hotel heen liggen twee lussen van elk 18-holes. De beide lussen, de Links en de Forest Course, zijn ontworpen door de bekende Amerikaanse architect Robert von Hagge en in gebruik genomen in 1990.

Von Hagge ontwierp onder andere de bekende banen Doral In Miami en de Deepdale in New York.  Het hele jaar door komen Tour spelers hier trainen, het zachte winterweer zorgt ervoor dat de greens in prima staat verkeren. Golf Emporda is voor Joost Luiten een belangrijke uitvalbasis, het is zijn tweede homecourse na de Rottebergen in Nederland.

Golfvivant speelde op de Forest en genoot met volle teugen van de baan en de prachtige flora en fauna. Deze lus, par 71, is 5849 meter lang voor de mannen, voor de vrouwen is de lengte 4937 meter. De baan kenmerkt zich door de goed verzorgde fairways en greens en wordt omringd door de vele heerlijk ruikende pijnbomen. De Forest is een baan die voor zowel de gevorderde golfer als beginner genoeg uitdaging biedt.

De par 3′s en par 4′s zijn niet al te lang, maar door de vele bomen langs de fairway wordt elke afzwaaier genadeloos afgestraft. Voor de longhitters bieden de relatief korte par 5′s de mogelijkheid om met twee slagen op de green te liggen en te putten voor een eagle of birdie. Precisie is een op deze baan wel een vereiste, op maar liefst vijf holes komt er water aan te pas.

De mooiste en uitdagende holes zijn zonder meer hole 6, 7, 9 en 18.

De moeilijke 6de hole waarbij voor de Longhitters de green met een afslag van 270 in een keer gehaald kan worden

De moeilijke 6de hole waarbij voor de Longhitters de green met een afslag van 284 meter in een keer gehaald kan worden

Op hole 6, een par 4 van 281 meter, is de green omringd door water en is de fairway tevens afgesloten van de green door water. Voor longhitters ligt de uitdaging er om de bal in een keer op de green te krijgen(afstand 270 meter), voor de wat minder begaafde golfer dreigt aan beide kanten van de smalle fairway een grote plas water.

Op hole 7, een par vijf van 518 meter, is precisie en lengte van groot belang. Vanaf de tee moet er over ruim 180 meter water heen geslagen worden, anders belandt de bal wederom in een diepe plas water. Éenmaal in de buurt van de green wachten een viertal diepe bunkers die de lastig gestoken pin posities nog moeilijker maken.

Op hole 9, een par 5 van slechts 465 meter,  wordt de vaardigheid van de golfers opnieuw zwaar op de proef gesteld, op zo’n 170 meter van de teebox liggen bunkers en water, een lichte slice en de bal verdwijnt in een van de diepe bunkers. Na deze waterpartij en bunkers dienen dezelfde obstakels vlak voor de green wederom vermeden te worden om alsnog kans te maken op een goede score op deze hole.

Na de turn volgen een aantal lastige holes met doglegs, maar is er minder water in het spel. De vele plooiende fairways zijn kenmerkend. Op hole 18 komen water en bunker weer in grote mate voor.

De spectaculaire slothole van de Forrest course van de Emporda Golf

De spectaculaire slothole van de Forrest course van de Emporda Golf

Op hole 18, een par 4 van 384 meter lengte (stroke index 2), moet vanaf de teebox eerst over het water geslagen worden. Bij de tweede slag richting de green is course management erg belangrijk, maar liefst 10 bunkers liggen er richting de green op de loer. Naast de vele bunkers moet ook nog zo’n 90 meter over het water geslagen worden om de green te bereiken.

Deze mooie baan met de prachtig gemaaide fairways en snelle greens maken het spelen op deze baan, in combinatie met het zonnige weer, tot een zeer aangenamen aangelegenheid. Voor zowel de beginners als de gevorderde geldt: neem genoeg ballen mee!

Meer informatie over deze baan is hier te vinden.

Emporda Forest

Emporda Links

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. Mark zegt:

    Ben er meerdere malen geweest en het is er inderdaad goed vertoeven. Zowel de links als de forest course zijn leuke banen om te spelen en begin maart is het weer prima zodat je er zonder trui kan golfen. Ik zou vooral Pals Golf en PGA Catalunya (Stadium Course) spelen als je nog andere banen wilt spelen.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl