Home » -travel »Europa »Spanje »Spanje-Costa Brava » Currently Reading:

Genieten van golf, rust en cultuur op TorreMirona Golf & Spa Resort

december 1, 2010 -travel, Europa, Spanje, Spanje-Costa Brava 1 Comment

Op zo’n 140 kilometer ten noorden van Barcelona ligt de bekende plaats Figueras, de geboorteplaats van de  bekende Catalaanse kunstenaar Salvador Dali. Jaarlijks bezoeken duizenden liefhebbers van kunst naar het museum van Dali.

Onder de rook van Figueras ligt het plaatsje Navata, hier is het TorreMirona Golf & Spa resort te vinden. Het luxueuze viersterren hotel  telt 49 kamers en is modern ingericht. Vanuit de hotelkamer, lobby en terras heeft men een prachtig uitzicht over de omgeving.  In de winterperiode kan men de besneeuwde toppen zien van de Pyreneeën. Het resort is werkelijk van alle gemakken voorzien. Rondom het hotel liggen onder andere de golfbaan,  zwembaden, sauna’s, restaurants  en tennisbanen.

De golfbaan, een championship course van 18 holes met een lengte van5939 meter, is in 1992 aangelegd naar ontwerp van de Catalaanse golfarchitect Jordi Peix Soler. De baan is redelijk vlak en biedt voor zowel de beginnende als gevorderde golfer voldoende uitdaging. De eerste negen holes kennen wat meer hoogteverschil en, dit in combinatie met de vele strategische aangelegde bunkers en vele waterpartijen maken de eerste negen holes tot een uitdaging. De tweede negen holes zijn vlak en de meeste holes hebben brede fairways. Dit laatste biedt de longhitter de kans om op de par 5 holes in twee slagen voor de green te gaan.

De mooiste holes van TorreMirona Golf & Spa zijn te vinden op de eerste negen holes.

De eerste hole is gelijk een uitdagende, de fairway loopt stijl omhoog en bunkers liggen op de loer

Op de eerste hole, een par 4 van 280 meter, is goed coursemanagement van belang.  De fairway loopt stel omhoog en is niet al te breed. Tevens maken  de vele bunkers  het er niet makkelijker op. Sla je de balk iets op rechts dan landt deze in een van de nabij gelegen tuinen. Eenmaal op de green aangekomen dan wacht er opnieuw een verrassing. De Pianogreen maakt het putten er niet eenvoudiger op.

Hole 2, een par 3 van 170 meter, doet denken aan hole 14 van de Hilversumsche Golfclub, de green is omsloten door lange bunkers. Precisie is hier van groot belang. Bijkomend hoogteverschil, men slaat licht naar beneden, bemoeilijkt de slag richting de green.

Een uitdagende hole is zeker ook hole 5, een par 3 van 170 meter. De green van deze hole ligt op een eiland en de lastig gestoken pinpositie, net naast het water, verplichten je tot het maken van een keuze, ga je voor de vlag of leg je de bal veilig op de green.

De lastige par 3 die omgeven wordt door water, een carry van 150 meter is hier nodig anders eindigt de bal in het water

Direct na het temmen van hole 5 volgt opnieuw een uitdagende hole. Hole 6, een par 5 van 482 meter, lijkt op het eerste oog niet al te moeilijk. Pas na het bereiken van de dogleg doemt het gevaar op, voor de kleine green ligt een flinke plas water.  Voor de longhitters kan deze hole in twee slagen gehaald worden, maar slaat men net over de green dan landt de bal out of bounce. Achter de green liggen, hoe kan het ook anders, eerst nog een groot aantal bunkers.

De moeilijkheidsgraad bij hole 6 zit hem in het vele water en de vele bunkers achter de green

Na de turn zijn de holes redelijk vlak, her en der is er nog wel sprake van wat hoogteverschil. De brede fairways maken het ook voor de wat minder begaafde golfer plezierig om er te spelen. Met moet men blijven waken voor de vele bunkers. Er is vrijwel geen enkele green zonder bunkers. De signature hole is hole 18, een mooie par 5 van 464 meter. Deze relatief korte par lijkt eenvoudiger dan dat het is. De fairway is redelijk breed, maar aan beide zijden van de fairway staan een groot aantal bomen.  Ook is er sprake van glooiende fairway.

De mooiste hole van Golfbaan TorreMirona, de 18de met een grote vijver vlakvoor de green

Het mooiste van deze hole wordt tot het eind van de hole bewaard. Bij de approach richting de green ligt er voor en rechts naast de green een enorme vijver. Een vol terras, dat neerkijkt op de 18de hole zal het er niet makkelijk opmaken. Het putten op deze hole wordt bemoeilijkt door de sterk aflopende gree.

Na afloop van de ronde is het prima stoom afblazen op het grote terras van het clubhuis. Onder het genot van een drankje heeft men zicht op hole 1, 10 en 18.  Voor, liefhebbers van de Catalaanse keuken is het restaurant een aanraderkunnen. H et eten is van hoog niveau en in combinatie met de uitstekende lokale wijnen is het er goed vertoeven.

Het resort heeft veel te bieden (rust, ontspanning en golf)  en is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Figueras ligt op zo’n 5 autominuten en bij uitstek geschikt om de kunstwerken van Dali te bezichtigen. Ook is het kasteel van Sant Ferran er te vinden, met 5,5 kilometer omtrek het grootste historische monument van Catalonie.

Meer informatie over het TorreMirona Golf & Spa resort is te vinden op de site. Klik hier voor meer informatie.

Torremirona Golf

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. Geert Vroege zegt:

    Inderdaad prachtige golfbaan! Wij kwamen er toevallig langs en lieten ons verrassen! Het terras en plaatselijke wijn waren “The icing on the cake!”.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl