Home » -travel »turkije » Currently Reading:

Genieten van golf, flora en fauna op Sueno Golfclub in Belek

april 25, 2011 -travel, turkije No Comments

Turkije staat al langere tijd bekend als een waar golfparadijs.  In de regio rondom Belek liggen vele banen van vrijwel allemaal goede kwaliteit. Golfvivant ging op onderzoek uit en speelde dit maal op de twee banen die deel uitmaken van de Sueno Golfclub, the Dunes  en the Pines course.

Op de eerste dag besluiten we de makkelijkste baan van de twee te spelen, the Dunes course. Een baan met veel water en strategisch aangelegde bunkers.

Deze baan, een par 69 van 5679 meter lengte, is een zeer goed verzorgde baan met snelle greens.  Het is even wennen wanneer we de oefengreen betreden, de ballen lopen extreem snel in vergelijking met onze homecourse in Nederland.  Na ingeslagen te hebben op de grote driving range gaan we de baan in. Al op de eerste hole wordt ons snel duidelijk dat de moeilijkheid niet zit in de lengte van de baan, maar in de geonduleerde fairways. Na de afslag is het vaak goed zoeken naar de bal, vaak blijkt deze net achter een heuveltje te liggen en is niet gelijk zichtbaar.

Het is even wennen aan de vele geonduleerde fairways op the Dunes course

Het is genieten op de golfbaan en zeker ook daarbuiten. Tijdens de ronde zien we een groot aantal dieren zoals eekhoorntjes, vogels, schildpadden en andere reptielen. Ook de vele prachtige planten, struiken en heerlijk ruikende bomen maken het plaatje compleet.

De meeste holes zijn niet al te lang, de meeste par-4′s zijn rond de 370 meter. Een goede afslag op deze baan is van groot belang,  een onnauwkeurige afslag wordt direct afgestraft met een slechte ligging. De vele pijnbomen (deze zijn allemaal genummerd) en bunkers maken het er niet makkelijker op.

De mooiste holes zijn te vinden op de tweede negen, maar op de eerste negen holes zijn er een aantal holes de moeite waard. Een van de mooiste holes is hole 7, een par-3 van 186 meter. Tal van lastig gelegen bunkers liggen op de loer en hoge bomen maken precisie van groot belang.

Hole 12, een par-3 van 191 meter is ook een mooie uitdaging. Van de teebox moet de carry minimaal 170 meter zijn, anders wordt de front green niet bereikt. Ook ligt de green ruim 8 meter hoger dan de teebox. Als de  eerste slag richting de green tekort is dan rolt de baan in de grote bunker voor de green. Een te lange afslag vanaf de teebox en de bal rolt naar het zeven meter lager gelegen pad.

De enige par-5 van deze baan is hole 13, met maar liefst een lengte van 533 meter. De teebox van deze hole wordt omgeven door vele planten en bomen. Twee grote bunkers van elk zo’n 35 meter lang wachten met smart op de eerste afslag. Bij de tweede slag moet men hier rekening houden met een langgerekte waterpartij die zeker zo’n 80meter langs de smalle fairway meeloopt richting de green. De green is smal en loopt af, devies is hier de bal midden op de green te spelen.

Bunkers, water en een smalle fairway maken hole 13 tot een lastige opgave

De signature hole van the Dunes course is ongetwijfeld de laatste hole, een log-leg par-4 van 361 meter. De moeilijkheid van deze hole zit hem in het feit dat de green op het eiland vlak voor het hotel ligt. Rond het middaguur of aan het eind van de dag kijken hier ruim honderd gasten op het terras mee naar de verrichtingen van de golfers. Eenmaal op de 18 hole aangekomen dan is men nog niet klaar, een lastig gestoken pin-positie op de piano green maakt het er niet makkelijker op.

De prachtige afsluitende hole van The Dunes course met eilandgreen

Na afloop is het prima vertoeven op het prachtige en tropische ogende terras met vele planten en schitterende vissen in het water. Zowel het drinken als het eten is van prima kwaliteit. De prijzen van het eten en drinken zijn niet al te hoog. Het terras is een heerlijke plek om na te praten over de slechtste en mooiste slagen van de dag.

Hotel Sueno Golf is zelf ook een aangename plaats om te overnachten. Het hotel biedt een groot aantal faciliteiten zoals onder andere een hamam, sauna’s, massagesalons en een mooi zwembad. Het hotel is gericht op golfers en wat minder op gezinnen. Het hotel beschikt over een mooi en groot strand met een aantal restaurants en barretjes.

Hotel Sueno Golf en de greenfees van de beide banen van Sueno Golf club zijn te boeken via de website van www.corendongolf.nl

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Turkije

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl