Home » Frankrijk » Currently Reading:

Golfen in de Franse Ardennen, slapen in een kasteel. Je voelt je als een vorst in…..

september 12, 2012 Frankrijk No Comments

De Belgische Ardennen kent iedereen. Maar dat je ook mooi kunt golfen in de Franse Ardennen is misschien nog niet zo bekend. Na de hieronder beschreven korte verkenningstrip kunnen we toch zeker zeggen dat er een nieuwe golfbestemming is geboren op acceptabele 3 uur vanaf Utrecht.

Inchecken in Hotel le Chateau, gevestigd in het grootste kasteel van Europa, geeft je al een hoffelijk gevoel. De standaardkamer is redelijk, goed qua faciliteiten maar wat aan de kleine kant. De badkamer is prima met aparte toilet. Ook in de kamer blijft het kasteelgevoel  o.a. door het kleine  raampje. Het op de derde etage gevestigde restaurant is qua interieur en sfeer op middeleeuwen afgestemd. De ‘middeleeuwse muziek’ valt wel wat zwaar. Het diner is goed van smaak en met zorg bereid en valt in prijsklasse € 24-41,=.

Golf des Ardennes

De golfbaan ligt ongeveer een half uurtje rijden vanaf hotel le Chateau, in Villers-le-Tilleud, in een rustige en weidse omgeving.  We worden  vriendelijk ontvangen door mr. Vincent Grandguillaume, de manager van de golfbaan. Hij is sinds januari 2012 aangesteld om de baan te runnen en plannen te ontwikkelen om meer toeristen te trekken. Om deze schitterende  golfbaan te laten bestaan is het nodig dat er meer golfers komen spelen.

De baan was eerst in eigendom van de provincie Ardennen. De zogenaamde “groenvoorzieners” van de provincie onderhielden deze baan. In 2010 is het complex geprivatiseerd en de afgelopen tijd is veel geïnvesteerd in het onderhoud en de kwaliteit. De baan ligt er dan ook schitterend  bij ! Zeer ruim opgezet, brede fairways, maar ook een paar lastige greens.

De eerste 9 holes hebben het karakter van een parkbaan,  ruim 30 jaar geleden aangelegd. Startend met een par 5, altijd prettig om met kansen op een par of birdie te beginnen.  De afstanden zijn goed aangegeven  met 150m palen en gekleurde stenen in het midden van de fairway op 50, 100, 150 en 200 meter. Zij geven de afstand tot de voorkant van de green aan. De te lopen route is goed aangegeven door lichtgroene bordjes met “next tee”. Voor de eerste negen holes is het van belang zogenaamde ‘target golf’ te spelen. Het plaatsen van de bal op de juiste plaats op de fairway is hierbij belangrijk. Dit geeft wel weer een extra dimensie aan het spel.

Na negen holes bestaat de mogelijkheid om ontspannen te lunchen. Dagschotels of  salades zijn te verkrijgen in het eenvoudige clubhuis (Fairway) tegen redelijke prijzen.  Na de lunch kunnen de tweede negen gespeeld worden. Deze holes hebben een meer open c.q. links-achtig karakter. Ze zijn 10 jaar geleden aangelegd en hier moeten de spieren wel wat meer aangespannen worden! Diverse hoogteverschillen met als topper de afslag op de 16e hole.  Deze afslag biedt een mooi uitzicht over de baan. Gewoon schitterend ! De 11e hole, een par 5 gekruld rond een meer, is naar onze mening de mooiste hole van deze baan.

Terugkomend van de 18e green was manager Vincent bezig met de voorbereidingen van een club-bbq, voorafgaand aan het ‘night-golf’ waar de leden vanaf 22.00 uur met lichtgevende ballen 7 holes gingen spelen. Na nog een afsluitend drankje samen met hem begaven wij ons weer op de weg richting het hotel.

Probeer zelf eens dit goed bewaarde geheim in de Franse Ardennen, wij gaan er zeker naar terug!

Extra Tip : Restaurant La Ronde des Sens in SEDAN

Op loopafstand van het hotel Le château Fort, ligt een qua uitstraling eenvoudig restaurant. Vriendelijk en gastvrij ontvangen. 3-gangen menu’s startend van €23 tot € 31. Wij kozen het meest eenvoudige menu maar hebben als een vorst gegeten. Zeer goed, leuk gepresenteerd inclusief amuse bij de start. De wijnen waren heerlijk, een muscadet van € 4,50 per glas, het was genieten!

Een bijdrage van gastredacteur Don Wedman

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl