Home » -travel »Frankrijk » Currently Reading:

Frankrijk – Golf de Fontainebleau

maart 22, 2010 -travel, Frankrijk No Comments

Op ongeveer 45 minuten rijden van Bélesbat bevindt zich Fontainebleau, de stad die vooral bekend is vanwege het Château de Fontainebleau. Het Château stamt uit de middeleeuwen en huisvestte onder andere Koning Frans I, Napoleon III, Koning Hendrik IV en natuurlijk de meest beroemde, Koning Lodewijk XIV, de Zonnekoning. Wist u trouwens dat Koning Frans I een deel van zijn kunstcollectie waaronder de Mona Lisa (de vrouw op wiens afbeelding hij heimelijk verliefd was) hier had ondergebracht? Verder is Fontainebleau nog bekend vanwege het middeleeuwse bos waar nog steeds wordt gejaagd op wilde zwijnen en herten. Dit bos is vooral ook zeer geliefd bij wandelaars en beoefenaars van het zogenaamde “free climbing”.

Een bosbaan à la Hilversumsche, Einhovensche, De Pan.

Een bosbaan à la Hilversumsche, Einhovensche, De Pan.

Maar, ook de nummer 3 van de Franse topbanen ligt hier: Golf de Fontainebleau! In 2001 stond Golf de Fontainebleau nog nummer 1, maar inmiddels hebben ze die eer af moeten staan aan Golf de Chantilly (trouwens niet ver van Fontainebleau af, het zal de lucht wel zijn). Fontainebleau is één van de 20 oudste banen van Frankrijk en stamt uit 1909. Het ontwerp is van de hand van Tom Simpson die het ontwerp van meerdere Franse top 50-banen achter zijn naam heeft staan (Chantilly, de nummer 1, Chiberta, Morfontaine, en Hardelot). Fontainebleau is een baan die hecht aan tradities. Zo hanteert men hier nog met strenge hand kledingvoorschriften, geen spijkerbroeken of te korte broeken bijvoorbeeld. Ook de dames niet te bloot graag!

LEES VERDER

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Frankrijk

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl