Home » -travel »Spanje » Currently Reading:

Finca Cortesin, 5 * golfresort

november 10, 2014 -travel, Spanje No Comments

We zagen de bui al hangen. Letterlijk en figuurlijk. Spelen in Zuid Spanje in november is natuurlijk altijd een risicootje qua weer. Na een nacht met veel regen was er enige vrees dat de baan gesloten zou zijn. Finca Cortesin herstelt echter snel van dergelijke wateroverlast. En hoe mooi is het om via de GPS in je buggy, na drie holes een melding te krijgen dat de greenkeeper de fairways weer geschikt acht om overheen te rijden!

Het is een voorbeeld van de full service die deze topbaan biedt. Onderscheidend vermogen op dat gebied is waar het verschil gemaakt wordt met FC.9.TIFFzo veel banen in de omgeving. Bag drop met een warm (Hollands gesproken) welkom, knus clubhuis met een mooie shop en een terras met uitkijk over de pyramides met ballen die klaar liggen op de driving range.

Na een kop koffie wandel je langs de foto’s van vele topgolfers naar de driving range. Kiekjes gemaakt bij de edities van de Volvo Matchplay die hier drie keer is gespeeld. Een etage omlaag staan de buggies klaar met naam en starttijd. Een paar clubs mee om de diepte in te slaan met een prachtig uitzicht. Nadeel van de regenachtige nacht waren de ongemaaide greens. Hierdoor was wel heel mooi de grain, (groeirichting van het gras) te zien, wat het voorspellen van de putts iets makkelijker maakte.

Na een paar putts en chips gaat de marshal ons voor naar de eerste tee. De GPS wordt netjes ingesteld op meters, de pinposities van de dag zijn al ingelezen. Wanneer de buggy naast je bal staat weet je dus de exacte afstand naar de vlag. Wat een luxe! Hole twee is een pittige par drie waar met wind tegen van de zwarte Tiger tee, de driver uit de tas kan. Na drie holes wordt hoogteverschil een factor. Zeker vanaf de backtees waar vandaan de uitzichten op de fairway bijna beangstigend zijn.

De vallei waar de eerste zes holes in zijn aangelegd, is lekker rustig. Die rust wordt daarna even verstoord door uitzicht op de snelweg, maar dat is gelukkig van korte duur. Sommige spelers betitelen de fairways van Finca Cortesin als oneerlijk. Een prima drive die middenop neerkomt, kan na wat gestuiter de struiken in rollen. Maar de uitdaging van het goed plaatsen van je schoten geeft voldoende ruimte voor beloning.

HOLE_10De eerste negen zijn mooi, zeker. Maar de echte belevenis komt vanaf hole tien. Een par drie met wel dertig meter hoogteverschil. Twee of drie stokken minder? Wind tegen of van opzij? Een goed geraakte ijzer vier van de backtee landt net voor de green. Chip-putt voor een fijne par. Op hole dertien vinden we de signature boom die gebruikt is in het logo. Een korte par vier waar slim course management en goed plaatsen van je twee slagen je op de green brengt.

De korte hole veertien (met wind mee verleidelijk om voor de longhitters voor de green te gaan) is een plaatje. Maar de verbazing wordt nog groter om de volgende tee. Wat een wijds vergezicht! Een echte risk en reward hole. Durf je scherp genoeg over de bunkers te spelen, kun je goed naar de green. Ga je voor veilig, dan hou je een lang schot uphill over en kun je met een up and down je par nog redden.FC.14+15.TIFF

De par vijf achttiende begint met een drive richting de bergen. Daarna is het zaak om je tweede slag zo te plaatsen dat je met je volgende approach hoog bovenop de green kunt slaan. Deze green missen betekent een bunkerslag of pittige chip. Medespeler P overkwam dit en had drie keer nodig om vanaf dezelfde plek rechts van de green zijn bal boven te chippen. Niet door te veel backspin, wel doordat zijn chips net een half meter te kort waren en kwamen terugrollen.

Het zijn voorbeelden van condities van een baan op tourniveau. Beloond worden voor goed spel, holes die je best aanvallend kunt spelen, maar blijf wel wakker, want verkeerd geplaatste ballen of afzwaaiers kunnen je goed in de problemen brengen. Als je dit een uitdaging vindt, speel dan alle Spanish Finest banen. Ook La Reserva, Sotogrande, Valderrama en San Roque maken hier deel van uit. Stuk voor stuk superbanen die zelfs voor de verwende golfer een hele belevenis zijn. http://www.fincacortesin.com/en/finca

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl