Home » -travel »Nederland » Currently Reading:

De Pan, een juweel onder de Nederlandse golfbanen.

februari 4, 2010 -travel, Nederland No Comments

Bij veel golfers staat De Pan in hun persoonlijke top-3 en zo niet dan toch in ieder geval wel in hun top-10. Bij mij staat De Pan in ieder geval al sinds mijn eerste rondje vele jaren geleden stevig verankerd in mijn persoonlijke top-3, en niet omdat ik hier misschien ooit een briljante ronde zou hebben gespeeld. Nee, gewoon omdat deze in 1929 door Harry Colt ontworpen baan geniaal geïntegreerd is in het heuvelachtige gebied van de Biltse Duinen.

Prachtig verscholen in het bos.

Prachtig verscholen in het bos.

Harry Colt wordt wereldwijd beschouwd als de meest geniale golfbaanarchitect die de geschiedenis kent, en Nederland mag zich gelukkig prijzen met de zes banen die hij in Nederland heeft ontworpen (De Dommel, de Eindhovense, de Hilversumse, de Kennemer, de Haagsche, en De Pan). Stuk voor stuk pareltjes die bij velen hoog genoteerd staan.

LEES VERDER

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Nederland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl