Home » -travel »Italië » Currently Reading:

Circolo Golf Venezia: Venetiaanse golf traditie

december 19, 2009 -travel, Italië 1 Comment

Het is aan Henry Ford te danken dat in 1928 werd begonnen met de aanleg van de Circolo Golf Venezia op het Lido van Venetië.

Het sfeervolle terras van het clubhuis.

Het sfeervolle terras van het clubhuis.

Toen Henry Ford in 1928 met zijn golftas in zijn bagage zijn vriend Graaf Giuseppe Volpi di Misurata in Venetië kwam opzoeken, bleek dat er in de wijde omtrek van Venetië niet gegolfd kon worden. Hevig teleurgesteld drong hij er toen bij zijn vriend op aan dat er beslist een golfbaan moest komen. Samen  vonden zijn toen op het eiland Lido di Venezia een geschikt stuk grond waar nog datzelfde jaar werd begonnen met de aanleg van een 9-holes baan met een par van 35 die twee jaar later in 1930 kon worden geopend. Daarmee is Circolo Golf Venezia de oudste golfbaan en –club in de wijde omgeving van Venetië.

LEES VERDER

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. [...] Golf Club Cà della Nave (27 holes), Circolo Golf Club Venezia (18 holes), Ancora Golf (oefenbaan), Golf Club Jesolo (18 holes), Golf Club Prà delle Torri (18 [...]

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Italië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl