Home » -travel »België » Currently Reading:

Château de la Tournette: golfen in stijl bij Brussel

mei 10, 2010 -travel, België 2 Comments

Ik ben fan van België. Zo dichtbij maar toch zo anders. Helemaal als je naar de hoofdstad van Europa gaat. Brussel is een wereld op zich. Een bezoek aan deze bruisende stad laat zich prima combineren met een ronde golf op een van vele rond Brussel gelegen golfbanen. Wij speelden op Golf Château de la Tournette. Ja, inderdaad een heus kasteel met twee prachtige banen.
Golf chateau tournetteEn zoals het hoort, is het personeel uiterst voorkomend.  La Tournette ligt in een heuvelig landschap en dat merk je direct. Hole 1 is een prachtige dogleg naar links waarbij je een fors stuk de diepte in slaat. De greens zijn strak. Hole twee is een licht naar rechts afbuigende par 4 en hole 3 is wat mij betreft een klassieker. Wie durft pakt hier z’n driver en legt ‘m direct 234 meter verder op de green. Maar o wee als je precisie mist. Er is bos, er zijn bunkers en het hoogteverschil geven deze hole terecht stroke index 1.

La Tournette is dus een mooie baan, het is ook een vermoeiende baan. Buggies waren op deze koude doch zonnige aprilmorgen niet toegestaan en het voortdurende klimmen was een aanslag op de kuiten. Nergens is de baan voorspelbaar of onlogisch. Telkens word je verrast door de weidsheid.

tournette_005Bij hole 4 komt er water in het spel en wat voor water. De afslag moet over veel water heen.. en er is weinig ruimte achter de green. Hole 7 is hole 4 in de overtreffende trap. Echt een nachtmerrie voor elke beginner omdat er nauwelijks fairway is, het is vooral water waar je overheen moet slaan en niet iedereen slaat makkelijk 150 meter.

tournette_009De tweede negen liggen aan de andere kant van het kasteel. Hier zijn minder bomen, maar juist meer uitzicht. De holes zijn evenwel net zo vermoeiend. Het is omhoog slaan, omhoog lopen en weer omlaag slaan. Is dat erg? Wel nee, met het zonnetje op het hoofd, geniet je hier volop.

Officieel heet het hier Nivelles ( Ja, inderdaad Nijvel). De golfbaan ligt op twee uur rijden van Nederland af. Ga je voor een dag heen en weer? Niet direct, maar in combinatie met met een bezoek aan Brussel is deze golfbaan absoluut de moeite waard. En je kunt natuurlijk ook in de buurt een hotelletje boeken en dan de beide golfbanen spelen.

Deze golfbaan heeft veel werk gemaakt van zijn presentatie op internet. Zo is er een introductiefilmpje en wordt elke hole prachtig in beeld gebracht met deskundig commentaar. Een voorbeeld dat navolging verdient.

l’Americane

l’Anglais

Golf Château de la Tournette

Chemin de Baudemont 21

B- 1400 Nivelles

Tél. : 32 (0)67 894 266 – Fax : 32 (0)67 219 517

E-mail : info@tournette.com

Website : www.tournette.com

La Tournette – l’Americane
La Tournette – l’Anglais

Currently there are "2 comments" on this Article:

  1. [...] leuke van internet is dat er van alles is te vinden. Toen ik dit verhaal aan het schrijven was, stuitte ik op dit aardige Youtube-filmpje. Oudere heren die op de English [...]

  2. Ik heb in 2003 deze baan mogen spelen. wordt weer eens tijd om te gaan. de ligging is geweldig. er zijn een paar holes waarvan je van grote hoogte moet slaan. echt TOP.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Duitsland

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl