Home » -travel »turkije » Currently Reading:

Belek: golfers paradise

mei 12, 2009 -travel, turkije No Comments

Voor echte golfjunkies is Belek zonder twijfel the place to be in Turkije. Deze plaats aan de Turkse Rivièra heeft meer golfbanen dan je in één vakantie kunt spelen. We hebben er in een week zes gelopen, ongeveer een vierde van het aanbod. Stuk voor stuk waren het mooie, goed onderhouden banen. Ook de clubhuizen zagen er goed verzorgd uit. In de restaurants is het personeel vriendelijk, de sfeer gemoedelijk en de prijzen Turks.

In Belek liggen heel veel banen dicht op elkaar. Werkelijk een paradijs voor elke golfer.

De golfbanen in Belek zijn over het algemeen erg vergevingsgezind: de fairways zijn breed en er is weinig hoogteverschil. Ondanks het feit dat de meeste clubs een minimale handicap eisen van 36 voor vrouwen en 28 voor mannen, zijn de banen goed geschikt voor beginnende spelers en GVB’ers. Overigens wordt er zelden daadwerkelijk gevraagd om een handicapbewijs, wij hebben het in ieder geval nooit meegemaakt. Golfers die behoefte hebben aan meer uitdaging kunnen hun hart ophalen op de mooie The Sultan baan bij Antalya Golf Club. Bij dezelfde club hoort ook The Pasha het kleine broertje van The Sultan en wat relaxter om te spelen.

De oudste baan van Belek is National Golf Club (www.nationalturkey.com ) die in 1994 is aangelegd. Dit is een relatief uitdagende baan met voor elk wat wils: doglegs, waterpartijen, bunkers, smalle en brede fairways.

Golfbaan Tat Beach (www.tatgolf.com.tr) loopt langs de zee en een rivier. Dit levert bij een aantal holes een mooi uitzicht op (en een verkoelend briesje). Maar verder is er helaas weinig gebruik gemaakt van het strand of de duinen. Toch is deze baan zeker de moeite waard. Het is een rustige, natuurlijke baan met wat hoogteverschil. En… kans op overstekende schildpadden en verdwaalde krabben op de green.

Nick Faldo is ook een mooie, natuurlijke baan met zanderige roughs, uitdagende greens en veel doglegs. Een extra, minder prettige uitdaging zijn de omgevinggeluiden: de baan ligt langs een drukke doorgaande weg en in de buurt van een moskee. Desalniettemin is Nick Faldo mijn persoonlijke favoriet.

Op de golfbanen van Gloria kun je heerlijk golfspelen.Tot slot de banen Gloria Old en Gloria New. Deze zijn alleen toegankelijk voor golfers die ook verblijven in een van de resorts van Gloria. De twee golfbanen zijn tot in de puntjes perfect aangelegd en onderhouden. Dat maakt ze prachtig om te zien, maar ook wat saai om te spelen. De fairways zijn erg breed en recht toe recht aan. Old en New lijken veel op elkaar, maar New heeft iets meer waterhindernissen en is meer geaccidenteerd, wat hem net wat uitdagender maakt. Maar het blijft een feit: als je de een hebt gezien, ken je de andere ook. Eén van de twee banen spelen is genoeg, en leuk voor een eerste vakantiedag om erin te komen.

Marieke Hoppenbrouwers

April 2008

Sterren:****

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Canarische Eilanden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl