Home » -travel »Spanje »Spanje-Costa Brava » Currently Reading:

Genieten van klasse op Club de Golf Costa Brava

mei 8, 2009 -travel, Spanje, Spanje-Costa Brava 1 Comment

Deze mooie baan ligt op zo´n 10 minuten rijden van het kustplaatsje stad Sant Feliu de Guixols.  De baan, die in 1962 is geopend, is gelegen op diverse terrassen van de omringende heuvels. Het clubhuis is een oude statige Catalaanse boerderij gebouwd in 1868.

De faciliteiten zijn uitstekend te noemen, een prima restaurant, ruime kleedkamers. De driving range is wel aan de korte kant. De medewerders zijn vriendelijk, doch wat te formeel. De sfeer valt enigzins te vergelijken met banen zoals de Sallandsche en de Noordwijkse.

Op golfbaan Costa Brava ligt het clubhuis in een mooie oude boerderij.

De 18 holes zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde, echter vormen de eerste 9 holes een uitdaging voor de technische begaafde spelers. Hoogteverschil, smalle fairways, diepe bunkers pijnbomen op het midden van de fairway maken de eerste 9 holes tot een waar feest! De greens zijn snel.

Met name de holes 2, 3, 78 en 9 zijn een lust om te spelen. De tweede 9 holes zijn vlakgelegen en vereisen een minder goede techniek en zijn voor de beginnende speler ook prima te lopen.

Zowel de greens als de fairways verkeren het hele jaar door in prima staat, een grote ploeg greenkeepers verzorgt dagelijks de baan opdat deze in goede conditie blijft. In het hoogseizoen zijn de tarieven niet mals, 80 euro voor 18 holes. Op aanvraag (per mail) worden er aanbiedingen gedaan.

Deze baan heeft een prachtig terras alwaar men kan neerkijken op de fairway en green van hole 18 onder het genot van een koude versnappering en een heerlijk hapje uit een goede keuken.

Rating : **** (maximaal 5 sterren weg te geven)

Baanreview: Club de Golf Costa Brava, Sta. Cristina d’Aro, Girona, Spanje

Land: Catalonië, Spanje

Naam baan: Club de Golf Costa Brava

Plaats baan: Sta. Cristina d’Aro, Girona

Website: http://www.golfcostabrava.com/?idioma=en

Gespeeld op: Juli 2007

Greenfee: Vanaf 50 euro

Tekst en foto’s: Valentijn Crum

Currently there is "1 comment" on this Article:

  1. [...] streek zijn er veel verschillende topbanen. Golfvivant speelde onder andere al op Golf Peralada en Club de Golf Costa Brava en genoot van de prachtige banen, de snelle greens en de omgeving.Dit maal toog de redactie van [...]

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Spanje-Costa Brava

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl