Home » Algarve »Portugal » Currently Reading:

Monte Rei, Portugal’s nummer 1 baan, blijft een belevenis

november 26, 2013 Algarve, Portugal No Comments

Ben je in de Algarve of Costa de la Luz (Spaanse grensstreek), neem dan de tijd voor een bezoek aan de nummer 1 baan van Portugal; Monte Rei. Voor ons was het de derde keer maar het blijft een belevenis.

Golfbanen en resorts in de buurt liggen over het algemeen langs de kust. Spectaculaire views over de oceaan, lange oprijlanen en vele villa’s langs de baan. Ben je onderweg naar Monte Rei, dan bekruipt je vaak het gevoel verkeerd te zitten, gezien de omgeving. Kleine dorpjes en vervallen huizen langs de weg, maar de goede bewegwijzering geeft vertrouwen.

monte-rei1Uiteindelijk doemt de poort op, met de ook hier onvermijdelijk lange oprijlaan. Valet parking is het eerste station. Een warm welkom bij de bag drop off waarna je in de shop even kunt snuffelen en daarna een kopje koffie gaat drinken in het knusse restaurant met mooi terras.

monte-rei9Na de koffie staat de buggy met daarop vermeld je starttijd, klaar om richting driving range te gaan. Pyramides met ballen liggen klaar en worden steeds bijgevuld door de aanwezige medewerkers. De driving range bar is een bezoekje waard, met uitzicht op de puttinggreen en na een laatste toiletbezoek komt de starter je ophalen  om je te begeleiden naar de eerste tee.

Zeer behulpzaam in zijn adviezen, bereid om even een foto te maken om het bijzondere moment van je bezoek vast te leggen, en even een persoonlijk praatje. Je gaat met een heerlijk gevoel de baan in. Alles buiten de fairway wordt geadviseerd als laterale waterhindernis te behandelen. Zoeken is zowieso niet eenvoudig in de dichte begroeiing naast de baan, dus droppen met een strafslag en lekker doorspelen.

De baan ligt in een berggebied waar Jack Nicklaus zich heeft kunnen uitleven qua ontwerp. Iedere hole ligt in zijn eigen vallei en er zijn dan ook praktisch geen andere holes zichtbaar om je heen. Wind is een factor die daardoor lastig in te schatten is. Soms voel je hem wel, dan weer niet, en speel je van de backtees dan kun je schoten van 206 meter met wind tegen verwachten. Bunkers voor de green en je weet al hoe laat het is.monte-rei2

Toch is de baan verder goed te spelen. Fairways zijn breed en van mooi Bermuda gras. Plaggen hoef je dan ook niet terug te leggen maar vul je op met een mengsel van zand en zaad dat bij de buggy uitrusting hoort. Hole 13 is onze persoonlijke favoriet. Een middellange par 4, heuvel af. Een goeie drive met de juiste kick, kan je een wedge overlaten. Maar staat de wind verkeerd, kun je ook nog een langer ijzer naar de green overhouden. Beschermd door water en bunker is het geen eenvoudige approach en de green missen betekent nog een lastige chip.

Na hole 18, par 5 die met wind mee en twee goede slagen te halen is, komt de marshall je ophalen van de green. Ben je voor de eerste keer, dan ontvang je een mooie bagtag met het gekleurde Monte Rei logo en je naam ingegraveerd. Bij je tweede bezoek heeft de bagtag een andere kleur en ben je er voor de derde keer……dat laten we even in het midden.

monte-rei-villaIs deze baan na drie keer nog steeds spannend? Absoluut. Ook na een vergelijkende ronde op Vale de Lobo, toch ook een resort van naam, kwamen we tot deze conclusie. Niet voor niets staat Monte Rei al jaren op de nummer 1 positie in Portugal.En de redelijk geprijsde villa’s kunnen je verblijf nog prettiger maken. Ontbijt in het clubhuis en daarna zo de baan op. Meer over deze villa’s in het artikel over ons vorige bezoek: http://www.golfvivant.nl/nieuws/voor-de-tweede-keer-op-nummer-een-van-portugal

Ga het beleven!

 

 

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Tsjechië

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl