Home » tour » Currently Reading:

Zweedse golfgrootheid moet mogelijk stoppen met topgolf

februari 10, 2010 tour No Comments

De zweedse golfer Jesper Parnevik moet mogelijk gedwongen stoppen met topgolf. De zweed, die sinds 1999 op de PGA speelt, heeft een zware blessure.Onderzoek wees uit dat de simpathieke zweed een gebroken lendenwervel heeft.

Dit betekent voor de 44-jarige Parnevik dat een deel van zijn rug vastgezet moet worden waardoor golfen niet meer mogelijk is. In de Zweedse krant Aftonbladet liet Parnevik weten”  ”Dit betekent dat ik niet meer kan spelen”.

Jesper Parnevik promoveerde via de Tourschool (eind jaren tachtig) naar de European Tour. In de jaren negentig wist Parnevik een aantal toernooien te winnen. Zo won Pernik onder andere het Bell’s Scottish Open (1993) Volvo Scandinavian Masters (1995), Trophée Lancôme ( 1996) en het Volvo Scandinavian Masters (1998).

Jesper Parnevik moet wellicht stoppen met golfen

Jesper Parnevik moet wellicht stoppen met golfen

Na de succesvolle jaren op de European Tour maakte Parnevikde overstap naar de financieel aantrekkelijke PGA. Ook hier wist Parnevik een aantal grote toernooien te winnen. Pernik won onder andere het Phoenix Open (1998),Greater Greensboro Chrysler Classic (1999) Bob Hope Chrysler Classic (2000), GTE Byron Nelson Classic (2000) en  de Honda Classic (2001).

Verder kwam hij driemaal voor het Europese Ryder Cup team uit. in 1997 en 2002 won hij met het Europese team de Ryder Cup en verloor de editie van 1999 van het US Team.

De voormalige kinderjuffrouw van de familie Parnevik,  Elin Nordegren, is de huidige echtgenote van Tiger Woods en werd door Parnevik aan Tiger Woods voorgesteld. In een reactie op het ongeluk van Tiger Woods liet Parnevik weten spijt te hebben Nordegren aan Woods te hebben voorgesteld en dat hij hoopte dat Elin  een driver gebruikt had om Tiger het huis uit te werken.

Comment on this Article:Gratis E-book? Schrijf in voor de NieuwsbriefGratis online golf kijken !

Video

Raphael Nadal over de mentale kant van golf (video)

Nadal

Dat veel tennissers van golf houden is algemeen bekend. Ivan Lendl overwoog ooit nog eens een professionele carriere in golf na zijn tennisloopbaan. Ook Raphael Nadal is een enthousiast golfer. In onderstaande video vertelt hij over zijn ervaringen.

Wedstrijd met plastic golfclubs

plastic

Je kan de mannen van Dude Perfect van alles verwijten, behalve dat ze niet creatief zijn. In deze video doen de mannen een onderlinge competitie met , jawel, plastic golfclubs. Je kent ze wel, van de kleine setjes die je aan je (klein)kinderen geeft als eerste golfset. Kijk en lach… …

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

Golfbanen in Zweden

Bekijk de banen op een grote kaart

Laatste ratings op baanratings.nl